Programul de plăţi pentru alocaţii şi ajutoare sociale. Banii ajung până de Paşte

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) va face plata pentru alocaţii şi ajutoare sociale până la Paşte, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat. Unele dintre acestea au ajuns deja în conturile beneficiarilor.
ALD

Astfel, plata alocaţiilor pentru copii şi a indemnizaţiilor de creştere a copilului în cont a fost operată în data de 8 aprilie, cu două zile mai devreme, iar plata în numerar este în prezent distribuită de poştaşi.

Indemnizaţiile pentru handicap, cu un total de 856.000 de beneficiari, au intrat în conturile bancare în data de 10 aprilie, cu trei zile mai devreme decât era programat. De luni, Poşta Română va începe distribuirea acestor sume pentru cetăţenii care au optat pentru plata prin Poştă, plăţi care însumează 365 de milioane de lei.

Banii pentru ajutoare sociale, alocaţia pentru susţinerea familiei, a alocaţiei de plasament şi cea pentru HIV/SIDA au intrat pe 10 aprilie în conturile celor care au optat pentru plata pe card, iar până pe 16 aprilie Poşta va distribui banii celor care au optat pentru plata prin Poştă, cu patru zile mai devreme.

„Aici vorbim de un total de 382.000 de beneficiari şi de o sumă de aproximativ 109,3 milioane de lei. Am dorit ca toţi banii pentru toate beneficiile sociale plătite prin ANPIS să ajungă la cetăţeni până de Paşte, până pe data de 17 aprilie, până vinerea viitoare, şi cu certitudine reuşim acest lucru”, a susţinut secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum se pot obţine creditele prin programul IMM Invest. INFOGRAFIC

Procedura de transport pentru muncitorii sezonieri. Când intră în vigoare

„Salvează-i pe salvatori” – 9 spitale ajutate

 

Adaugati comentariu