Advertisement

gothaer-floteauto
Home Administrare flote Asigurări Profitul net consolidat al Grupului Gothaer a crescut anul trecut cu 15%

Profitul net consolidat al Grupului Gothaer a crescut anul trecut cu 15%

Grupul Gothaer prezintă pentru anul 2015 rezultate stabile, într-un context dificil al pieţei de asigurări. Profitul net consolidat a crescut anul trecut cu 14,5%, ajungând la 134 milioane euro.

Potrivit companiei, o parte din acest profit a fost folosit pentru întărirea capitalurilor proprii. Fondurile proprii au crescut cu 3,3%, aflându-se la un nivel de 1.837 milioane euro la sfârşitul anului 2015. Rezultatul generat din investiţii a crescut cu 9,8%, până la 1.213 milioane
euro, iar primele brute subscrise au ajuns la 4,52 miliarde euro, menţinându-se astfel la un nivel similar celui din 2014 (+0,1%).

Pe segmentul asigurărilor de tip Property/ Casualty, rezultatele grupului arată o evoluţie care depăşeşte media pieţei (+2,7%). Datorită creşterii continue a numărului de clienţi cu acoperiri suplimentare, Gothaer Krankenversicherung aşteaptă în continuare o creştere pe segmentul asigurărilor private de sănătate, în vreme ce segmentul asigurărilor de viaţă a înregistrat o scădere cauzată de mediul dificil al pieţei şi de o selecţie mai riguroasă aplicată subscrierii poliţelor cu primă unică.

thomas-leicht-gothaer-floteautoNe aşteptăm să continuăm această creştere, oferind consultanţă extinsă tuturor clienţilor noştri – corporate şi retail. În 2015, ne-am concentrat cu succes pe segmentul corporate şi ne-am extins orizontul grupului ţintă de clienţi, datorită soluţiilor personalizate pe care le-am oferit. Vom continua să construim pe această abordare şi pe viitor”, a declarat Thomas Leicht, CEO al Gothaer Allgemeine Versicherung AG, referitor la segmentul asigurărilor de tip Property/ Casualty.

Linia de business din domeniul energiei regenerabile se află în continuă dezvoltare, Gothaer Allgemeine fiind de câţiva ani liderul companiilor care asigură parcuri eoliene în Germania şi în alte state europene, reuşind în continuare să îşi întărească poziţia pe piaţă în anul financiar 2015. Veniturile din vânzări în domeniul energiei eoliene au crescut cu 8,6% şi cu 4,7% în domeniul energiei fotovoltaice. La nivel global, Gothaer a asigurat aproximativ 16.500 de parcuri eoliene, dintre care aproape 15.000 de astfel de sisteme doar în Europa.

Pe 15 aprilie 2016, agenţia internaţională de rating Fitch a reconfirmat rezultatele ratingurilor pentru Gothaer Allgemeine Versicherung AG şi Gothaer Lebensversicherung AG. Ratingul companiilor se menţine la A-, cu o perspectivă de evoluţie stabilă.

Grupul Gothaer se va concentra în continuare pe optimizarea proceselor, pe integrarea digitală a datelor privind clienţii şi partenerii săi, precum şi pe revizuirea gamei de produse, în vederea emiterii ofertelor digitale pentru clientul final şi a soluţiilor customizate, adaptate clienţilor corporate.

karsten_eichmann-gothaer-floteautoCu noua noastră strategie pentru 2020, proiectăm în viitor modelul de business pe care îl folosim şi aliniem grupul Gothaer la noile cerinţe şi aşteptări ale clienţilor”, explică Dr. Karsten Eichmann, CEO al Grupului Gothaer.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara grupului Gothaerpe în România. În 2015, compania şi-a consolidat poziţia în piaţa locală de asigurări, plătind daune în valoare de 43,48 milioane de lei şi înregistrând prime brute subscrise de 81,989 lei.

Întreaga evoluţie a companiei a fost marcată de măsurile strategice implementate în vederea alinierii la standardele regimului Solvency II. De asemenea, în 2015, compania a continuat să îşi îmbunătăţească procesele şi fluxurile interne cu accent pe servisarea clienţilor şi gestionarea daunelor.

anca-babaneata-gothaer-floteautoÎn ciuda condiţiilor dificile şi a provocărilor specifice pieţei româneşti de asigurări, avem încredere că vom reuşi să ne continuăm parcursul şi să ajungem să obţinem rezultate peste media pieţei, beneficiind totodată de sprijinul şi know-how-ul grupului, precum şi de expertiza noastră şi orientarea centrată pe clienţi”, declară Anca Băbăneaţă, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...

service
AsigurăriService

UNSAR: Aproximativ 79% dintre şoferii păgubiţi ar apela la un service în contract cu asigurătorii

Aproximativ 79% dintre şoferii români păgubiţi ar apela la un service care...

RCA
Asigurări

UNSAR: Cu cât costurile de reparație și închiriere sunt mai exagerate, cu atât crește povara șoferilor plătitori de RCA

Unele service-uri și firme de închirieri de vehicule practică prețuri excesive, astfel...