Producţia auto globală va creşte anul acesta la 89 milioane de vehicule

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, Continental, se asteaptă în acest an la o încetinire a creşterii veniturilor sale, la 5%, în condiţiile în care producţia auto va urca, în 2016, doar "uşor", la 89 milioane de vehicule.
uzina-auto-geely-floteauto

În 2016, vânzările Continental AG se vor situa la aproximativ 41 miliarde de euro, după ce anul trecut, veniturile au urcat cu 14%, la 39,2 miliarde de euro, a estimat, luni, grupul german. Profitul operaţional a crescut la 4,4 miliarde de euro.

Temerile privind extinderea încetinirii economiei chineze au provocat, săptămâna trecută, scăderi semnificative ale acţiunilor producătorilor auto europeni. Deşi companiile auto se aşteaptă ca în 2016 cea mai mare piaţă auto din lume să înregistreze creştere, ritmul expansiunii va fi sub 10%, iar producătorii auto trebuie să facă faţă şi scăderii accentuate a cererii în Brazilia şi Rusia.

Producţia auto globală va creşte anul acesta la 89 milioane de vehicule, de la 88 milioane anul trecut, a estimat Continental.

Pe piaţa din România, compania are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

 

 

Adaugati comentariu