Advertisement
petrolului
Home Administrare flote Carburanţi Preţul petrolului s-ar putea prăbuşi până la 20 de dolari/baril. Argumentele Morgan Stanley

Preţul petrolului s-ar putea prăbuşi până la 20 de dolari/baril. Argumentele Morgan Stanley

Preţul barilului de petrol a scăzut cu aproape 70% după luna iunie 2014 şi, în prezent, se situează la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani. Vineri seara, ţiţeiul Brent se tranzacţiona pentru 33,55 dolari la ICE Futures Europe.

Potrivit analiştilor de la Morgan Stanley, dacă dolarul american se va aprecia cu 5% cotaţia barilului de petrol ar putea scădea cu 10 până la 25%. Analiştii sunt de părere că supraoferta mondială de petrol este responsabilă pentru revenirea cotaţiei ţiţeiului sub pragul de 60 de dolari per baril însă diferenţa de la 55 până la 35 de dolari se datorează în principal dolarului american.

„Având în vedere continua apreciere a dolarului american, un scenariu de preţ de 20-25 de dolari per baril este posibil datorită evoluţiilor valutare. Dolarul american şi factorii non-fundamentali continuă să influenţeze preţul petrolului”, se arată în raportul analiştilor de la Morgan Stanley.

Preţul petrolului a înregistrat o scădere semnificativă în ultima săptămână după ce volatilitatea de pe bursele chineze s-a răspândit pe bursele din întreaga lume iar stocurile americane au rămas peste media din ultimii cinci ani. În plus, compania petrolieră de stat Saudi Arabian Oil Company, cel mai mare exportator mondial de petrol, a confirmat vineri că analizează mai multe opţiuni pentru o posibilă vânzare de acţiuni.

Morgan Stanley nu este prima care prognozează o scădere a preţului petrolului până la 20 de dolari per baril, însă motivele sale diferă de cele avansate de alte bănci. De exemplu, analiştii de la Goldman Sachs Group susţin că există posibilitatea ca facilităţile de depozitare ar putea să ajungă la limită, ceea ce ar duce la scăderea preţului petrolului până la un nivel care să forţeze reducerea producţiei.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Lukoil
Carburanţi

Benzinăria Lukoil de la Ciolpani a fost închisă temporar. ANPC ar fi descoperit ”furt” la pompă

Protecția Consumatorilor a amendat cu 55.000 de lei compania petrolieră Lukoil pentru...

combustibilul
Carburanţi

4 recomandări pentru a minimiza cheltuielile cu combustibilul

Un managementul eficient al flotei de utilitare ușoare constă în maximizarea economiei...

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...