ProCredit Bank achiziţionează, prin Rabla Plus, 14 electrice

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 7 mai 2018, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste cu persoanele juridice acceptate în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus.deloitte

În această etapă, pentru programul Rabla au fost acceptate 223 dosare pentru 407 autovehicule, iar pentru
Rabla Plus, 28 dosare pentru 49 autovehicule, dintre care 4 electrice hibride şi 45 pur electrice.

În cadrul Rabla, companiile care au casat cele mai multe maşini au fost, în sesiunea din 7 mai
2018, Digital Cable Systems din Bucureşti – 30 de vehicule şi Cadrupo Automobile din jud. Mureş – 42 de
vehicule.

În sesiunea din 7 mai a programului Rabla Plus, se remarcă ProCredit Bank care intenţionează să achiziţioneze 14 maşini pur electrice, suma propusă spre finanţare de către AFM fiind de 630.000 de lei.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM,
(www.afm.ro), la secţiunile aferente.

Persoanele juridice acceptate se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi, listele
acestora fiind disponibile pe site-ul Adminsitraţiei Fondului de Mediu..

AFM reaminteşte că în cadrul celor două programe, persoanele juridice pot depune dosare până la data de 28 septembrie 2018.

Cuantumul primei de casare pentru Programul „Rabla Clasic” rămâne, în 2018, la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unei maşini noi a cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g de CO2/km. De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard.

În plus, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

Programul „Rabla” are, în continuare, o componentă destinată persoanelor juridice, iar în acest caz instituţiile interesate pot solicita prin cererea de finanţare cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare.

Pentru „Rabla Plus”, se acordă două tipuri de ecotichete:

  • un ecobonus de 45.000 lei (aproximativ 10.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric.
  • un ecobonus de 20.000 de lei, (aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Pentru acest an, Ministerul Mediului estimăm că vor fi cumpărate prin Programul „Rabla Plus” un număr de 2.000 de maşini electrice.

 

Adaugati comentariu