Proces colectiv în scandalul Volkswagen. Proprietarii de vehicule din Australia solicită despăgubiri de peste 70 mil. dolari

Firma de avocatură Maurice Blackburn va lansa un proces colectiv în numele proprietarilor de vehicule Volkswagen, Audi şi Skoda din Australia, care solicită despăgubiri de peste 100 milioane dolari australieni (71,59 milioane dolari SUA), după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor.dieselgate

Peste 10.000 de proprietari australieni de vehicule Volkswagen s-au înregistrat deja pentru procesul colectiv împotriva grupului german şi nu doar împotriva subsidiarelor sale locale, transmit MarketWatch şi Reuters, preluate de Agerpres.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Maurice Blackburn a anunţat că cei peste 90.000 de proprietari de maşini pe care îi reprezintă în procesul colectiv cer recuperarea costului integral al vehiculului, plus pagube, pentru că au fost înşelaţi de companie, care le-a oferit informaţii eronate privind nivelul emisiilor.

Reprezentanţii Volkswagen Group Australia (VGA) nu au comentat informaţia, dar şi-au cerut scuze pentru orice dezamăgiri şi incoveniente cauzate proprietarilor de vehicule Volkswagen.

‘VGA îi asigură pe toţi clienţii săi că vehiculele afectate sunt sigure din punct de vedere tehnic şi măsurile necesare vor fi întreprinse fără niciun cost pentru ei. Vom face tot posibilul să rezolvăm această problemă şi să recâştigăm încrederea clienţilor noştri’, se arată în comunicatul subsidiarei Volkswagen din Australia.

Volkswagen a făcut provizioane de 7,3 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Compania estimează că peste 90.000 de vehicule cu motoare diesel au fost vândute în Australia.

Vânzările Volkswagen pe plan global au scăzut cu 5,3% în octombrie, prima lună întreagă, după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, în acea lună livrările Volkswagen pe plan global scăzând cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.

Vânzările brandului Volkswagen s-au redus în octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 în perioada similară din 2014, a opta lună de declin lunar consecutiv.

În primele nouă luni din acest an, livrările Volkswagen pe plan global au coborât tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Adaugati comentariu