Primul camion Tesla va fi lansat în septembrie

Primul camion Tesla, cu propulsie 100% electrică, va fi lansat anul acesta, a anunțat fondatorul și șeful producătorului american de mașini electrice, Elon Musk.Camionul Tesla

Musk a făcut și câteva promisiuni extrem de îndrăznețe. Astfel, capul tractor cu propulsie 100% electrică va oferi cel mai mare cuplu maxim de pe piață, devansând orice alt rival cu motor diesel, fiind în același timp la fel de agil, raportat la rivalii direcți, precum mașinile de stradă produse în prezent de Tesla. Va fi mai ieftin de întreținut, mai sigur și mai plăcut la condus decât camioanele tradiționale.

„Dacă am pune în scenă o înfruntare între camionul nostru și un rival cu propulsie convențională, ambii competitori legați unul de celălalt, capul tractor Tesla va trage modelul diesel chiar și în pantă,” explică Musk.

Prima imagine dezvăluie un design puternic influențat de cerințele aerodinamice inerente unui produs ultra-modern, gândit pentru eficientiza la maximum consumul de energie. Partea frontală este scurtă, în stil european, cabina fiind modelată în forma literei V.

Interesant este că oglinzile retrovizoare lipsesc cu desăvârșire, deși luminile de poziție portocalii, obligatorii conform legislației americane, sunt prezente în imagine, ceea ce nu poate să însemne decât că, tot din considerente aerodinamice, Tesla va apela, în premieră pentru un camion de serie, la camere video ce vor afișa imaginile preluate pe două display-uri dedicate, din cabină.

Așa cum ne-a obișnuit deja producătorul american, detaliile tehnice exacte rămân secrete până la premiera oficială, primul camion Tesla urmând să fie dezvăluit în premieră mondială în luna septembrie.

camion-tesla

Adaugati comentariu