Advertisement

trenuri
Home Transporturi Primele trenuri Gara de Nord – Aeroportul Otopeni vor începe să circule din 12 decembrie

Primele trenuri Gara de Nord – Aeroportul Otopeni vor începe să circule din 12 decembrie

Vineri au fost recepţionate lucrările de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare executate pe linia CF Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, între Mogoşoaia – Baloteşti şi Halta Odăile – Terminalul Sosiri al aeroportului. Primele trenuri vor circula din 12 decembrie, iar durata călătoriei va fi de 20-23 de minute.

„Lucrările de modernizare a liniei CF care asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au fost finalizate în proporţie de 100%, iar primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021”, precizează CFR SA.

Compania a derulat două mari proiecte feroviare pentru asigurarea legăturii directe între Gara Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Primul a vizat dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti şi a avut valoarea de 50,5 milioane lei, fiind finanţat de la bugetul de stat.

Al doilea contract a avut ca obiect construcţia liniei noi pentru Racord CF (din zona Odăile) la Terminalul T1 al Aeroportului Otopeni. Valoarea acestuia s-a ridicat la 412,72 milioane de lei, iar finanţarea a provenit din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Potrivit CFR, transportul feroviar dintre aeroport şi Gara de Nord va dura între 20-23 de minute.

„Prin finalizarea lucrărilor cuprinse în cele două obiective de investiţii feroviare – dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti (7,9 kilometri) şi construcţia liniei noi pentru Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (2,95 km), Faza I, sistemul feroviar asigură o creştere a calităţii serviciilor de transport de călători spre şi de la aeroport, prin introducerea de trenuri cu mers cadenţat la un interval de 40 de minute (24h/24h), dar şi o variantă avantajoasă pentru transportul de navetă între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, care va dura doar 20-23 de minute”, menţionează CFR SA.

Totodată, administratorul infrastructurii feroviare informează că trei operatori de transport călători au depus cereri de autorizare pentru operarea pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

„În această perioadă, între CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, şi cei trei operatori de transport feroviar de călători, care au depus solicitări pentru asigurarea serviciului public de transport de călători pe această rută, este în desfăşurare procesul de alocare a traselor pentru cele 36 de perechi de trenuri care vor circula pe linia CF Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, urmând ca din 12 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, să circule şi primele trenuri de călători pe ruta directă Gara de Nord – Aeroport”, precizează CFR SA.

 

CITEȘTE ȘI:

Modificarea Normei RCA. Cum își recapătă asigurătorii libertatea de scumpire a polițelor

Au început înscrierile în programul Electric Up. Finanțări pentru stații de reîncărcare

CNAIR are în plan modernizarea Agenției de Încasare a taxei de pod Fetești

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...