Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme Primele informații cu noul BMW Seria 7, rivalul lui Mercedes-Benz S-Class

Primele informații cu noul BMW Seria 7, rivalul lui Mercedes-Benz S-Class

Pregătind lansarea noului BMW Seria 7, marca germană prezintă o primă serie de invoaţii din aresnalul care vor echipa noul model, multe din acestea marcând premiere mondiale pentru un model de serie. Noua limuzină de lux a mărcii îşi propune să fie liderul absolut în ceea ce priveşte dinamica, confortul, eficienţa şi sistemele de comunicare şi asistare pentru conducătorul auto.

bmw seria 7 tehnologie-002-floteautoPe scurt, iată care sunt principalele inovații și caracteristici ale noii generații a limuzinei de lux BMW Seria 7:

 • BMW EfficientLightweight la noul BMW Seria 7: masa automobilului a fost redusă cu până la 130 de kilograme în comparaţie cu modelele anterioare.
 • Carbon Core: utilizarea extinsă a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în celula pasagerilor prin transferul de tehnologie de la BMW i.
 • Noul motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, din ultima generaţie de propulsoare a BMW Group; cea mai recentă tehnologie BMW TwinPower Turbo promite să ofere un nou nivel de eficienţă şi performanţe.
 • Puterea motorului transferată prin transmisia Steptronic cu opt trepte, o generaţie nouă cu eficienţă internă optimizată şi o strategie de schimbare a vitezelor asistată de informaţiile oferite de sistemul de navigaţie.
 • bmw seria 7 tehnologie-061-floteautoDisponibil standard şi cu design nou, butonul Driving Experience Control include acum şi modul ADAPTIVE.
 • Echilibru unic între calităţile sportive şi confortul călătoriei în segmentul sedanurilor de lux; ambele expresii ale plăcerii condusului îmbunătăţite semnificativ printr-o nouă tehnologie sofisticată a şasiului şi sisteme inovatoare: reglajele automobilului se setează fie automoa, în funcţiile de condiţiile drumului şi stilul de condus, fie în funcţie de preferinţele conducătorului.
 • Suspensie pneumatică pe ambele punţi, cu reglarea automată a gărzii la sol şi Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor) disponibile standard.
 • Îmbunătăţire suplimentară a confortului călătoriei, a dinamicii şi a echilibrului pri tehnologii precum Integral Active Steering (direcţie adaptivă cu 4 roţi directoare) disponibilă acum în premieră absolută împreună cu BMW xDrive sau Dynamic Drive, dezvoltat suplimentar, care reduce ruliul prin intermediul barelor stabilizatoare reglate electromecanic.
 • Un nou pas important în evoluţia BMW EfficientDynamics printr-un pachet fără precedent de tehnologii: BMW EfficientLightweight, motoarele de ultimă generaţie, strategiile de operare predictivă a mai multor sisteme, inclusiv cutia de viteze şi cea mai bună aerodinamică din segment asigură o reducere semnificativă a consumului de combustibil şi o îmbunătăţire suplimentară a plăcerii condusului.
 • bmw seria 7 tehnologie-003-floteautoSistemul de operare iDrive dispune în premieră de Touch Display pentru o operare şi mai intuitivă; unitate de afişare a sistemului de control automat al aerului condiţionat, de asemenea cu funcţie touch.
 • Premieră mondială absolută – controlul prin gesturi: senzorul 3D permite o interacţiune uşoară şi intuitivă cu sistemul de infotainment prin utilizarea unor mişcări predefinite ale mâinii.
 • Parcare asistată de la distanţă, fără ocupat pe locul conducătorului auto, cu ajutorul BMW Display Key.
 • Pachetul Driving Assistant suplimentat acum cu funcţia de prevenire a coliziunii cu spatele şi funcţii de avertizare la traficul transversal.
 • Pachetul Driving Assistant Plus include funcţii de control direcţional, precum şi Lane Departure Warning Assistant (asistare a avertizării la părăsirea benzii) cu protecţie activă la coliziune laterală.

BMW EfficientLightweight: Carbon Core reduce masa automobilului cu până la 130 de kilograme
Măsurile de reducere a masei prin BMW EfficientLightweight permit ca noul BMW Seria 7 să fie mai uşor cu până la 130 de kilograme faţă de generaţia anterioară, cu toate că lista de echipamente pentru confort şi siguranţă a fost extinsă semnificativ. Elementul central este structura Carbon Core a caroseriei sedanului de lux. Utilizarea CFRP pentru elementele structurale (precum montanţii B) creşte atât rezistenţa, cât şi rigiditatea torsională şi de îndoire ale celulei pasagerilor. La bază este folosită o construcţie hibrid cu oţeluri de foarte înaltă rezistenţă. Configuraţia elementelor metalice poate fi reglată în funcţie de zonele de stres maxim, ceea ce permite reducerea semnificativă a masei caroseriei.

bmw seria 7 tehnologie-063-floteautoBazele pentru caroseria Carbon Core au fost puse prin transferul tehnologiei din dezvoltarea modelelor BMW i. Astfel, viitoarea generaţie BMW Seria 7 beneficiază din experienţa şi competenţa BMW Group, neegalată de nici un alt constructor de automobile, când vine vorba de utilizarea adecvată a CFRP la automobilele de serie. În acelaşi timp, este un deschizător de drum în explorarea unor noi aplicaţii pentru acest material avansat. Noul BMW Seria 7 este primul automobil care pentru construcţia caroseriei utilizează CFRP produs industrial, nu ca material vizibil la exterior, ci în combinaţie cu oţel, aluminiu şi plastic. De asemenea, este primul automobil în care CFRP a fost integrat complet în procesul de producţie, bazându-se şi pe un proces unic de vopsire. Astfel, Carbon Core este o dovadă a modului semnificativ în care tehnologia CFRP dezvoltată pentru modelele BMW i poate contribui la reducerea semnificativă a masei automobilului, precum şi la rezistenţa şi rigiditatea structurii caroseriei şi şasiului.

Mai mult, combinaţia inteligentă de materiale cuprinsă în strategia BMW EfficientLightweight include utilizarea atent calculată a aluminiului şi oţelurilor de foarte înaltă rezistenţă în caroserie şi şasiu. Aceasta este completată de introducerea unor tehnologii inovatoare de izolare termică şi fonică la sursă pentru motor (o carcasă de izolare în jurul motorului şi nu plăci de izolare de-a lungul compartimentului motor), ceea ce permite reduceri ale cantităţii totale, implicit şi a masei materialelor necesare pentru izolare.

bmw seria 7 tehnologie-039-floteautoPe lângă dezvoltarea conceptelor ultrauşoare şi a unei combinaţii inteligente de materiale, abordarea BMW EfficientLightweight este şi vectorul unui proces sistematic de optimizare până la nivel de detaliu pentru toate componentele, obiectivul fiind obţinerea celui mai bun rezultat posibil pentru fiecare clasă de automobile. Pentru noul BMW Seria 7, aceasta a însemnat combinarea dinamicii impresionante a modelului cu un confort remarcabil. Pentru aceasta, inginerii au explorat noi direcţii inovatoare în domenii precum distribuţia maselor, masele nesuspendate şi conceptele acustice. Masele nesuspendate au fost reduse cu 15 procente faţă de modelele anterioare prin accentul pus pe designul ultrauşor al suspensiei, frânelor şi roţilor. Implementarea unui concept de izolare la sursă şi utilizarea unor materiale avansate de izolare a dus la o acustică interioară excelentă, cuplată cu o reducere a masei.

De asemenea, conceptul de design ultrauşor integrat ce a rezultat a permis o nouă coborâre a centrului de greutate al automobilului. Masa este disitribuită aproape perfect între cele două punţi, în raport 50:50, o performanţă care defineşte modele deosebit de sportive şi agile. În acest fel, tehnologia BMW EfficientLightweight va permite ca noua generaţie BMW Seria 7 să-şi consolideze poziţia de lider în ceea ce priveşte dinamica şi eficienţa, oferind în acelaşi timp un confort remarcabil al acusticii şi călătoriei.

Motoare cu şase cilindri dispuşi în linie de ultimă generaţie
Printre motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 7 va fi o variantă cu şase cilindri dispuşi în linie din acela mai nouă generaţie de propulsoare a BMW Group. Motorul pe benzină, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, impresionează prin îmbunătăţirea suplimentară a eficienţei. Pe fondul unei mase mai mici a automobilului, noul motor oferă modelului performanţe dinamice mai bune, în combinaţie cu un nivel semnificativ mai mic al consumului şi emisiilor în comparaţie cu actuala generaţie a BMW Seria 7.

bmw seria 7 tehnologie-051-floteautoCarterul, chiulasa şi baia de ulei ale noului motor sunt realizate din aluminiu. Turbocompresorul TwinScroll utilizează un intercooler indirect, integrat în galeria de admisie şi combinat cu injecţie directă High Precision Injection, cea mai nouă versiune a gestiunii complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi a gestiunii variabile a axului cu came Double-VANOS pentru supapele de admisie şi evacuare. Toate aceste sisteme premit un reglaj deosebit de precis al admisiei de aer (sistemul TwinScroll şi VALVETRONIC), a injecţiei de benzină (High Precision Injection) şi al sincronizării supapelor de admisie şi evacuare (Dobule-VANOS).

Adaptare a dinamicii şi a confortului călătoriei – la cel mai înalt standard
Cel mai recent val de inovaţii oferă conducătorilor o mai mare libertate de selectare a reglajului perfect pentru automobilul lor. Disponibil standard, butonul Driving Experience Control permite opţiunea unui comportament şi mai sportiv sau a unui confort şi mai bun al călătoriei. Prin apăsarea butonului, acum este posibilă – în premieră – activarea unei alte setări noi în care reglajul automobilului se adaptează stilului de condus şi caracteristicilor traseului. Astfel, noul BMW Seria 7 oferă o experienţă a condusului mai bogată ca niciodată, una care demonstrează competenţa remarcabilă de dezvoltare pe care BMW Group o are în domeniul tehnologiei şasiului.

Suspensie pneumatică şi Dynamic Damper Control disponibile standard
bmw seria 7 tehnologie-059-floteauto
Disponibilă standard, suspensia pneumatică pe ambele punţi, cu reglarea automată a gărzii la sol, îmbunătăţeşte vizibil confortul călătoriei. Sistemul de suspensie este alimentat cu aer de către un compresor electric cu acumulator de presiune. Astfel, garda la sol a caroseriei este ajustată în funcţie de sarcina de la bord, chiar şi atunci când motorul este oprit. Regularizarea fluxului de aer pentru fiecare roată în parte permite echilibrarea automobilului chiar şi atunci când este încărcată inegal. O opţiune suplimentară este activarea manuală a funcţiei de reglare a gărzii la sol. La apăsarea unui buton, garda la sol poate fi mărită cu 20 de milimetri – de exemplu, pe suprafeţe denivelate sau în parcări auto multietajate cu rampe foarte înclinate. La viteze de peste 35 km/h, automobilul coboară automat la înălțimea standard. Mai mult, la viteze ridicate şi când modul SPORT este activat cu ajutorul butonului Driving Experience Control, caroseria este coborâtă automatic cu 10 milimetri.

Beneficiile suspensiei pneumatice pe ambele punţi se simt mai ales când sistemul este combinat cu o altă dotare standard, Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor). Amortizoarele electronice îmbunătăţesc suplimentar atât confortul cât şi proprietăţile dinamice ale modelului. Butonul Driving Experience Control poate fi utilizat pentru selectarea uneia dintre cele trei setări de control al suspensiei, îmbunătăţind confortul călătoriei (modurile COMFORT şi COMFORT+), respectiv comportamentul sportiv şi agil (modul SPORT).

O nouă generaţie a sistemelor Integral Active Steering şi Dynamic Drive
bmw seria 7 tehnologie-020-floteauto
Noua generaţie Integral Active Steering (direcţie adaptivă, cu patru roţi directoare) poate fi comandată ca opţiune pentru noua generaţie BMW Seria 7. Setul de planetare utilizat anterior la puntea faţă a fost înlocuit cu un raport variabil cu pinion şi cremalieră. Astfel, sistemul Integral Active Steering poate fi oferit în premieră în combinaţie cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Sistemul Integral Active Steering permite virarea roţilor spate în aceeaşi direcţie sau în direcţie opusă cu roţile faţă (în funcţie de viteză), acest sistem creşte manevrabilitatea în mediul urban, dar şi stabilitatea şi controlul la viteze mari.

Pionier al sistemul de stabilizare a ruliului Dynamic Drive, BMW l-a îmbunătăţit încă o dată. Această tehnologie inovatoare, care a debutat în permieră pe BMW, utilizează, în premieră, stabilizatori electromecanici pentru a reduce ruliul în virajele abordate dinamic. Dynamic Drive îmbunătăţeşte atât condusul sportiv, cât şi confortul noului BMW Seria 7, astfel că, în loc să opteze pentru unul dintre aceste aspecte, conducătorul are un sistem care creşte plăcerea condusului în orice situaţie.

Butonul Driving Experience Control, acum cu mod ADAPTIVE
bmw seria 7 tehnologie-016-floteauto
Viitoarea generaţie BMW Seria 7 permite conducătorului să activeze modul ADAPTIVE cu ajutorul butonului Driving Experience Control disponibil standard. În această setare, reglajul automobilului se adaptează, cu reacţii extrem de vizibile, la stilul de condus şi caracteristicile traseului. Sistemul reacţionează la mişcările volanului sau apăsările acceleraţiei, precum şi la poziţia selectorului (în D sau S). În funcţie de situaţie, caracteristicile sportive sau cele orientate spre confort ale sistemului de propulsie şi ale şasiului sunt aduse în prim-plan. La automobilele echipate cu sistemul opţional de navigaţie Professional, sunt utilizate şi datele hărţii pentru a se asigura setarea corectă când maşina se deplasează din trafic urban pe autostrăzi, de exemplu, şi când negociază drumuri virajate sau se apropie de o intersecţie.

Butonul Driving Experience Control aflat pe consola centrală beneficiază de un nou design. Acum, modurile COMFORT, SPORT, ECO PRO şi ADAPTIVE pot fi selectate direct prin utilizarea butoanelor. Butonul COMFORT este folosit şi pentru selectarea modului COMFORT+, dacă se doreşte o călătorie cu un confort absolut. Modurile SPORT şi ECO PRO permit conducătorilor să configureze reglajul în funcţie de preferinţele lor prin intermediul meniului iDrive. De exemplu, în modul SPORT, conducătorii pot combina caracteristicile unor schimbări dinamice a cutiei de viteze şi reacţiile ferme ale direcţiei cu un reglaj orientat spre confort al amortizoarelor. În modul ECO PRO, gama de setări ce îmbunătăţesc eficienţa poate fi ajustată după preferinţele personale. Iar funcţiile dinamice – precum reglajul controlului amortizoarelor şi reacţiile direcţiei – pot fi configurate separat pentru modul ECO PRO.

Sistem iDrive, acum cu Touch Display
La viitoarea generaţie BMW Seria 7, monitorul pentru sistemul de operare iDrive va fi, în premieră, sub forma unui Touch Display. Pe lângă utilizarea controlerului pentru operarea sistemului în stilul familiar, multe funcţii pot fi selectate şi activate prin atingerea suprafeţei ecranului, deosebit de intuitiv. Sistemul combină astfel avantajele a două abordări complet diferite – utilizarea rapidă, intuitivă şi fără a distrage privirea de la drum a controlerului clasic iDrive, alături de utilizarea precisă, confortabilă şi familiară de la late aparate electronice, a ecranului tactil.

Control BMW prin gesturi: operare intuitivă cu vârful degetelor
bmw seria 7 tehnologie-005-floteauto
Sistemul iDrive al noului BMW Seria 7 reprezintă şi prima apariţie a controlului BMW prin gesturi. Mişcări predefinite ale mâinii în apropierea consolei centrale – înregistrate de un senzor 3D – oferă o modalitate extrem de intuitivă şi uşoară de operare a funcţiilor des folosite ale sistemului de infotainment. Gesturile pot fi utilizate pentru ajustarea volumului audio şi pentru a accepta sau a respinge apelurile telefonice. În funcţie de preferinţe, utilizatorii pot configura alte funcţii ce pot fi activate prin diverse gesturi – de exemplu, instrucţiunile de navigaţie spre o adresă de domiciliu sau dezactivarea ecranului.

Controlul BMW prin gesturi poate fi utilizat ca alternativă la metodele convenţionale de operare fără a fi necesară activarea lor separată. Un simbol pe Control Display indică dacă se poate folosi controlul prin gesturi, în funcţie de situaţie.

Unic în segmentul sedanurilor de lux: parcare de la distanţă
bmw seria 7 tehnologie-076-floteauto
Noul BMW Seria 7 este primul automobil de serie din lume pe care clienţii îl pot manevra în şi din spaţiul de parcare sau garaj fără să se afle cineva la volan. Prin urmare, opţiunea de parcare de la distanţă permite accesul în locuri de parcare foarte înguste. Prin utilizarea BMW Display Key – de asemenea, o nouă dezvoltare şi o premieră în segment -, conducătorul poate comanda automobilului să parcheze sau să iasă complet automat. Pentru a activa funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie poziţionat într-un unghi de maximum 10° faţă de locul de parcare selectat. Distanţa maximă ce poate fi parcursă de automobil în timpul manevrelor fără conducător, pentru intrarea în locul de parcare sau pentru ieşire, este de 1,5 ori lungimea maşinii.

Chiar şi atunci când se află pe scaun în spatele volanului, conducătorii noului BMW Seria 7 vor primi mai multă asistenţă pentru parcare. Cea mai recentă versiunea a sistemului opţional Parking Assistant uşurează selectarea şi utilizarea locurilor de parcare poziţionate paralel sau transversal cu drumul. Sistemul preia întregul proces de parcare, inclusiv toate manevrele de direcţie, schimbare a vitezelor, accelerare şi frânare. Suplimentar, sistemul include şi funcţia Active Park Distance Control. În timpul manevrelor de mers înapoi, aceasta utilizează momente foarte precise de frânare pentru a evita coliziunile cu obstacolele din spatele sau lateralul automobilului.

Sistemele inovatoare de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive îmbunătăţesc confortul şi siguranţa
Oferind cea mai mare varietate de sisteme de asistare a conducătorului disponibilă vreodată pentru un model BMW, BMW ConnectedDrive garantează un nivel de confort şi siguranţă fără egal în segmentul limuzinelor de lux. Prevenirea coliziunilor cu spatele şi avertizarea privind traficul transversal pentru zona din spatele automobilului sunt funcţii ce au fost adăugate sistemului opţional Driving Assistant. Pentru ambele funcţii, datele furnizate de senzorii radar montaţi pe părţile laterale ale spatelui sunt analizate. Pentru a reduce riscul unui impact din spate, luminile de avarie de înaltă frecvenţă alertează automobilele ce vin din urmă, în funcţie de situaţie. Dacă o coliziune nu mai poate fi evitată, măsurile de protecţie ale sistemului Active Protection – precum pretensionarea centurilor şi închiderea geamurilor laterale şi a trapei – sunt activate automat. Sistemul de avertizare privind traficul transversal ajută conducătorul la ieşirea cu spatele dintr-un spaţiu de parcare în situaţii unde vizibilitatea este limitată. Alertele sonore şi o lumină LED din oglinda retrovizoare avertizează conducătorul privind existenţa traficului transversal. Dacă este comandată camera pentru mers înapoi – dotare opţională -, o imagine extinsă a traficului din spatele automobilului apare pe displayul central iDrive.

bmw seria 7 tehnologie-023-floteautoPe lângă sistemul de tempomat activ cu funcţie Stop & Go şi sistem de avertizare privind traficul transversal (în faţă), sistemul Driving Assistant Plus include acum şi asistare a controlului direcţional şi a direcţiei cu Traffic Jam Assistant (asistare în ambuteiaj) şi Lane Departure Warning Assistant (asistare a avertizării la părăsirea benzii) cu protecţie activă la coliziune laterală. Aceste sisteme utilizează o cameră stereo şi senzori radar dispuşi în faţă şi pe părţile laterale ale automobilului pentru a detecta limitele drumului, automobilele aflate în faţă şi pe cele care se apropie din laterale sau din spate. La viteze de până la 210 km/h, ele folosesc mici manevre de direcţie astfel încât conducătorul să se menţină pe mijlocul benzii sau să evite părăsirea neintenţionată a benzii. La schimbarea benzilor, sistemele pot să evite coliziunile cu automobilele aflate în lateral sau care se apropie din spate. Suplimentări sau făcut şi în privinţa funcţionalităţilor sistemului de tempomat activ cu funcţie Stop & Go. O dată utilizat, simpla apăsare a unui buton este suficientă pentru confirmarea restricţiilor de viteză detectate de funcţia Speed Limit Info şi pentru adaptarea corespunzătoare a vitezei selectate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...