Advertisement
eCanter
Home Piaţa auto Flotă verde Primele camioane FUSO eCanter livrate în Europa

Primele camioane FUSO eCanter livrate în Europa

Daimler Trucks a livrat primele unități FUSO eCanter clienților săi din Europa. Companiile de logistică DHL, DB Schenker, Rhenus și Dachser, recunoscute pentru abordarea ecologică globală a operațiunilor, vor folosi în flotele lor primul camion complet electric produs în serie.

În viitor, autocamioanele FUSO eCanter vor juca un rol important în gestionarea sustenabilă a flotei companiilor, în special în operațiunile urbane de curierat sau transporturi de bunuri, dar și în alte operațiuni logistice. Prin prezentarea E-FUSO în luna octombrie 2017, FUSO și-a subliniat angajamentul față de soluțiile de propulsie alternativă. Pe parcursul anilor următori, toate modelele de autocamioane și autobuze vor oferi o variantă electrică suplimentară.

„Prin FUSO eCanter marcăm livrarea primului camion complet electric produs în serie către clienții noștri din Europa. Cei peste 90.000 de kilometri parcuși în testele realizate în condiții de funcționare cotidiană ne garantează faptul că predăm clienților noștri un autovehicul foarte fiabil și economic. Cu FUSO eCanter, clienții noștri nu numai că operează flote silențioase și fără emisii de CO2, ci totodată reduc costurile de operare. Acesta este viitorul transportului și sectorului logistic la nivel urban”, a declarat Marc Llistosella, șeful Daimler Trucks Asia.

Diverse arii de activitate în domeniul curieratului și cel logistic

Primii clienți activează în segmentul logistic, dar zonele de operare ale autocamioanelor sunt numeroase. Toți clienții vor folosi mașinile pentru activități cotidiene realizate în mod obișnuit cu vehicule convenționale. Alegerea FUSO eCanter a fost influențată de factori relevanți pentru aceste companii, precum silențiozitatea și absența emisiilor poluante, sustenabilitatea flotei și, de asemenea, de factorii economici. Șoferii FUSO eCanter vor fi instruiți pentru a conduce vehiculul. Clienții intră în posesia vechiculelor printr-un contract de închiriere pe termen de 24 de luni, oferit de CharterWay, expertul companiei Daimler în închirieri și leasing pentru autovehicule comerciale.

 

Deutsche Post DHL își va utiliza cele șase vehicule în două sectoare importante de activitate: două autovehicule vor efectua livrări în interiorul orașelor pentru companiile și clienții privați ai sucursalei din Berlin a companiei DHL Freight, pentru încărcături individuale grele, precum aparate electrocasnice. DHL Paket va utiliza patru autovehicule eCanter pentru transportul de bunuri către companii și clienți corporativi. În acest scop, camioanele electrice vor fi integrate pe deplin în procesele și procedurile existente la nivelul companiilor, urmând a înlocui autovehiculele cu motorizări tradiționale.

eCanter

DB Schenker a ales FUSO eCanter întrucât autovehiculele noi oferă companiei oportunitatea de a testa un autovehicul electric de serie pentru operațiuni urbane de logistică. Rhenus Group, un furnizor global de logistică, va utiliza cele trei FUSO eCanter în cadrul departamentului său de livrări la domiciliu. Din depozitul central din Hoppegarten, autocamioanele electrice vor transporta mobilier, electrocasnice și electronice, aparaturi de uz casnic și echipamente sportive grele în interiorul orașului Berlin.

 

Alte două vehicule FUSO eCanter vor fi operate de compania de transport Dachser, urmând a fi utilizate pentru livrarea de paleți industriali la punctele de ridicare sau bunuri livrate direct consumatorului final, cât și pentru colectarea marfurilor și livrarea acestora către filialele Dachser. La aceste filiale, vechiculele eCanter vor fi reîncărcate peste noapte prin intermediul unei stații de alimentare de înaltă tensiune.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...