Primele autobuze CNG din România

ETA S.A., societatea de transport public local a Primăriei Râmnicu Vâlcea, a primit recent trei autobuze cu podea joasă alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), contractate în urma licitației realizate în luna mai 2017. Astfel, ETA a devenit primul operator de transport public urban din România care are în dotare astfel de autobuze ecologice.Autobuzele construite pe șasiuri Iveco Daily au costat 1.430.000 lei (aproximativ 100.000 de euro fiecare) și au fost achiziționate din fonduri proprii. Ele sunt propulsate exclusiv pe CNG și au o autonomie de 200-300 km, suficient pentru a putea realiza programul de transport zilnic înainte de a trebui realimentate.

Suplimentar față de economiile realizate datorită carburantului mai ieftin, vehiculele nu doar că îndeplinesc standardul de poluare EURO 6, dar vor reduce și poluarea cu particule fine cu peste 95% și vor diminua poluarea fonică, îmbunătățind semnificativ calitatea vieții locuitorilor municipiului, fie ei călători sau doar pietoni.

ETA Rm Valcea Iveco CNG 2

Cu o capacitate de 16 locuri pe scaune si 20 în picioare, autobuzele au toate caracteristicile de confort modern specifice clasei lor, printre care: podea joasă pentru acces facil, climatizare, suspensii pneumatice pe ambele axe.

CITIȚI ARTICOLUL INTEGRAL PE CARGO-BUS.RO!

Adaugati comentariu