Primăria Sectorului 1 participă la programul Rabla Local, asigurând finanțare pentru 5.000 de mașini

Aproximativ 5000 de autoturisme vechi şi poluante din Sectorul 1 vor putea fi casate, Consiliul Local aprobând participarea primăriei în cadrul "Programului privind casarea autovehiculelor uzate" (programul Rabla Local) derulat de Ministerul Mediului, Apelor Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM).Rabla Local

Astfel, de la bugetul local al Sectorului 1 va fi asigurată acordarea stimulentului de 600 de lei/autovehicul pentru casarea a aproximativ 5000 de autovehicule uzate din această zonă administrativă. Este vorba despre o finanţare în cuantum total de 3.000.000 lei.

Potrivit prevederilor Ordinului nr.864/30 martie 2023 cu privire la aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), 80% din valoarea stimulentului, în cuantum de 2.400 de lei/autovehicul, este asigurat de către Administraţia Fondului pentru Mediu, iar 20% din valoarea acestuia, adică 600 de lei/autovehicul, este asigurat de către administraţiile locale.

Conform ghidului de finanţare, prin programul Rabla Local poate fi casat autovehiculul cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani care se încadrează în norma de poluare EURO 3 şi/sau inferioară.

Totodată, persoanele fizice care vor primi stimulentul pentru casarea maşinii se vor angaja că nu vor achiziţiona un autoturism cu norma de poluare EURO 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

Primăriile pot depune cererile de finanţare şi documentaţia aferentă prin intermediul aplicaţiei informatice, puse la dispoziţie de AFM, în perioada 21 aprilie 2023, ora 10:00 – 28 aprilie 2023, ora 23:59. Astfel, Primăria Sectorului 1 urmează să se înscrie în acest program până cel târziu la data de 28 aprilie 2023.

După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administraţia Fondului pentru Mediu cu unităţile administrativ-teritoriale şi publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei unităţilor administrativ teritoriale care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi a sumelor alocate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Salarii 2023. Cât se câștigă în domeniul Service și Reparații

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online. Proiect de ordonanță

 

 

 

Adaugati comentariu