Advertisement
Rabla Local
Home Finanţare Fonduri publice Primăria Sectorului 1 participă la programul Rabla Local, asigurând finanțare pentru 5.000 de mașini

Primăria Sectorului 1 participă la programul Rabla Local, asigurând finanțare pentru 5.000 de mașini

Aproximativ 5000 de autoturisme vechi şi poluante din Sectorul 1 vor putea fi casate, Consiliul Local aprobând participarea primăriei în cadrul „Programului privind casarea autovehiculelor uzate” (programul Rabla Local) derulat de Ministerul Mediului, Apelor Pădurilor, prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM).

Astfel, de la bugetul local al Sectorului 1 va fi asigurată acordarea stimulentului de 600 de lei/autovehicul pentru casarea a aproximativ 5000 de autovehicule uzate din această zonă administrativă. Este vorba despre o finanţare în cuantum total de 3.000.000 lei.

Potrivit prevederilor Ordinului nr.864/30 martie 2023 cu privire la aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local), 80% din valoarea stimulentului, în cuantum de 2.400 de lei/autovehicul, este asigurat de către Administraţia Fondului pentru Mediu, iar 20% din valoarea acestuia, adică 600 de lei/autovehicul, este asigurat de către administraţiile locale.

Conform ghidului de finanţare, prin programul Rabla Local poate fi casat autovehiculul cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani care se încadrează în norma de poluare EURO 3 şi/sau inferioară.

Totodată, persoanele fizice care vor primi stimulentul pentru casarea maşinii se vor angaja că nu vor achiziţiona un autoturism cu norma de poluare EURO 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

Primăriile pot depune cererile de finanţare şi documentaţia aferentă prin intermediul aplicaţiei informatice, puse la dispoziţie de AFM, în perioada 21 aprilie 2023, ora 10:00 – 28 aprilie 2023, ora 23:59. Astfel, Primăria Sectorului 1 urmează să se înscrie în acest program până cel târziu la data de 28 aprilie 2023.

După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administraţia Fondului pentru Mediu cu unităţile administrativ-teritoriale şi publicarea pe site-ul: www.afm.ro a listei unităţilor administrativ teritoriale care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunţul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi a sumelor alocate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Salarii 2023. Cât se câștigă în domeniul Service și Reparații

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online. Proiect de ordonanță

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

rabla plus
Fonduri publice

AFM deschide o nouă sesiune ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice

Persoanele fizice se pot adresa, începând de joi, 23 noiembrie, producătorilor sau...

Primăria Sectorului 6
Fonduri publice

Primăria Sectorului 6 achiziționează 16 mașini electrice prin Rabla Plus

Primăria Sectorului 6 va achiziționa prin licitație un număr de 16 autovehicule...

autoutilitare
Fonduri publice

Fonduri nerambursabile pentru achiziția de autoutilitare prin programul Comerţ&Servicii

Ministerul Economiei, prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, va acorda...

mașini hibride plug-in
Fonduri publice

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest își înverzește flota cu 6 hibride

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a lansat licitația pentru achiziționarea unui număr...