Primăria Municipiului București va rezilia contractul de achiziţie a 100 de troleibuze

Primăria Municipiului București (PMB) a demarat procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, având în vedere că nu au fost respectate prevederile contractuale, a anunțat instituția.
troleibuze

Primăria Capitalei a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului.
”Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare“, a anunțat PMB.

Pe 31 martie, fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că a semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, după ce licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh. Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanţarea provenind de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul “Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane“.

În luna februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins o contestaţia privind licitaţia.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 22.000 de cereri pentru granturi pentru capital de lucru

Germania a inclus costurile legate de poliţia rutieră în taxa de drum. Ce spune CJUE

Licitație lansată pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Cât va costa

 

Adaugati comentariu