Primăria Capitalei a lansat licitaţia pentru 400 de autobuze

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat pe Site-ul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia internaţională privind achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare.licitatia

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în luna decembrie a anului trecut, proiectul de hotărâre privind înnoirea parcului auto RATB.

Modernizarea parcului auto RATB este unul dintre obiectivele prioritare ale actualei  administraţii. Pregătirea licitaţiei a fost un proces de durată din cauza elaborării tuturor  documentelor necesare dar, prin publicarea anunţului pe SEAP, intrăm, în sfârşit, în linie dreaptă cu achiziţionarea acestor autobuze. Noile mijloace de transport în comun vor oferi bucureştenilor condiţii moderne şi civilizate de transport în comun, adaptate la standardele  europene. De asemenea, ne dorim ca, prin acest demers, să încurajăm utilizarea transportului în comun de către bucureşteni în defavoarea autoturismelor personale”, a afirmat primarul general,  Gabriela Firea.

Astfel, conform caietului de sarcini, Municipalitatea va achiziţiona un numărul total de 400 de autobuze urbane cu podea total coborâtă, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 m, 50 de autobuze din gama de 10 m şi 30 de autobuze articulate din gama de 18 m.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem Wi-Fi de conectare gratuită a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performanţe de informare a călătorilor. De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: rampa mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.

Autobuzele vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video ce vor asigura, atât la interior cât şi la exterior, captarea de imagini pentru a preveni actele antisociale.

Achiziţionarea celor 400 de autobuze va duce la o îmbunătăţire a calităţii transportului public, atât prin extinderea capacităţii de transport a sistemului public din Municipiul Bucureşti, cât şi prin îmbunătăţirea ritmicităţii serviciului de transport public.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor scanate în SEAP este, conform calendarului, 14 august 2017.

 

 

Adaugati comentariu