Primăria Bucureşti va investi 11 mil. euro în 3.100 de locuri de parcare subterane

Proiectul de buget al Municipiului Bucureşti prevede un fond de aproximativ 80 de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură din categoria poduri, pasaje şi parcări. Din această sumă, 11 mil. euro sunt destinate proiectării şi execuţiei a 3.100 de noi locuri de parcare subterane.Bugetul Capitalei va fi supus dezbaterii publice timp de 15 zile, urmând ca peste o săptămână consilierii generali să finalizeze şi şă voteze documentul.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, cele 80 de milioane ar putea fi alocate astfel:

– Penetraţia Splaiul Independenţei -Ciurel -Autostrada Bucureşti-Piteşti, aproximativ 37 milioane de euro;

– Finalizarea lucrărilor pe şoseaua Pantelimon – reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai, 15,4 milioane de euro;

– Penetraţia Prelungirea Ghencea -Domneşti, Străpungerea Buzeşti -Berzei -Uranus;

– Modernizare şi pasaj pietonal în Piaţa Eroii Revoluţiei;

– Proiectare şi execuţie pentru 3.100 de locuri de parcare, dispuse în parcări subterane, precum şi în Park&Ride Cora Pantelimon, 11 milioane de euro. Exemple de parcări subterane: Piaţa Constituţiei (988 de locuri auto şi 36 moto), Sala Palatului „Nord” şi „Sud”, cu 552+82 de locuri, respectiv 523+32 de locuri (auto+moto).

Totodată, primarul general a mai anunţat că au fost aprobaţi indicatorii economici în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete şi amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocaţi 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile din partea UE.

În acelaşi timp, pentru RATB au fost prevăzuţi 11 milioane de euro pentru investiţii.La această sumă se adaugă 7 milioane de euro alocaţi Direcţiei de Transporturi a Primăriei pentru achiziţia de mijloace noi de transport în cadrul programului aprobat, în valoare de 492 milioane de euro, care cuprinde 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie.

 

 

Adaugati comentariu