Advertisement

Home Administrare flote Asigurări Brokerii propun o societate mutuală de asigurări pentru transportatori

Brokerii propun o societate mutuală de asigurări pentru transportatori

Patronatului Român al Brokerilor a solicitat ASF reglementarea statutului companiilor de asigurare mutuale, astfel încât transportatorii să-şi poată înfiinţa propria societate mutuală de asigurări.

Propunerea a fostă făcută de vicepreşedintele Patronatului Român al Brokerilor (PRBAR), Ştefan Prigoreanu, în cadrul dezbaterii privind Legea asigurărilor RCA, organizate de Comisia de Buget Finanţe din cadrul Camerei Deputaţilor.

Societatea mutuală de asigurări este o persoană juridică civilă ai cărei asociaţi sunt deopotrivă asiguraţi şi asigurători. O societate de asigurări mutuală funcţionează pe principiile codului civil, fiind o societate non-profit, astfel de societate avnnd ca rezultat un excedent şi nu un profit. Spre deosebire de o societate pe acţiuni a cărei scop este de a crea profit şi este condusă de acţionarii majoritari, în cadrul unei societăţi mutuale, cei care se asigură pot fi şi asigurători, controlând astfel activitatea societăţii mutuale şi redistribuindu-şi excedentul, toţi membrii având drepturi egale.

„Noi, ca brokeri, promitem că vom colabora cu această companie mutuală a transportatorilor”, a subliniat Ştefan Prigoreanu.

Totodată, acesta a adăugat că PRBAR va propune, în viitoarea Lege RCA, înăsprirea sancţiunilor pentru şoferilor care circulă fără RCA valabil.

„Din datele pe care le avem, 20-30% dintre şoferii care circulş pe stradş nu deţin o poliţă valabilă. Din calculul nostru, creşterea gradului de cuprindere în asigurare ar duce, pe de-o parte, la creşterea lichidităţii din sistem şi pe de alta, la o mai bună dispersie a riscului, putând genera o rată combinată a daunei sub 100%, ceea ce pune presiune pe asigurători pentru reducerea preţurilor”, a conchis Ştefan Prigoreanu.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...