Priboi și Asociații, singura firmă de recuperări creanțe transport

Din totdeauna pasionați de domeniul transporturilor, Priboi și Asociații oferă o atenție deosebită problemelor ce se ivesc în transportul rutier de marfă, astfel că cei mai mulți dintre clienții noștri sunt firme românești sau străine de transport de marfă, companii de prestigiu cunoscute tuturor, precum Samogin Trans sau Galassini.

Priboi și Asociații oferă antreprenorilor din România și străinatate recuperări creanțe transport și, pe această cale, revine cu o informație prețioasă pentru acest domeniu, anume să cunoaștem faptul că o creanță în transport se prescrie în numai un an conform Convenției CMR art.32 alin. (1) și Codului civil. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că, dacă nu întreprindeți nici o măsură legală de recuperare a debitelor rezultate din activități de transport, după un an de pasivitate, legiuitorul stinge dreptul la acțiune al creditorului, astfel încât, practic, nu vă mai puteți recupera debitul neîncasat. Cum distingem un debit supus termenului general de prescripție extinctivă de un debit ce este susceptibil a intra sub incidența termenului special de prescripție din transport, de numai 1 an? Răspunsul este simplu: dacă în factura dumneavoastră scrie “transport marfă” sau “transport intracomunitar (de marfă)” înseamnă că factura se va putea recupera în maxim un an de la scadență. Astfel, lipsa unui act intreruptiv de prescripție duce la imposibilitatea recuperării sumei și la transformarea obligației dintr-una perfectă, într-una imperfectă.

Priboi și Asociații vine în întâmpinarea transportatorilor și pe probleme de contravenții pe care aceștia le pot primi din partea autorităților competente, precum Poliția Rutieră, ISCTR – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier sau CNAIR. Dacă un transportator a primit o amendă de la vreuna din aceste autorități din cauza depășirii timpilor de lucru pe tahograf, depășirii de greutate pe axa 2 sau orice altă problemă de acest gen, este posibilă demararea unui proces de contencios-administrativ spre soluționarea problemei.

O problemă delicată și des întâlnită în transport este și cea a recuperării sumelor neîncasate de la firmele de asigurări: dacă firma de RCA a celui care v-a provocat dauna sau firma dumneavoastră de CASCO refuza din anumite motive să vă despagubească, soluția este să demarăm un proces de recuperarea creanței. Nu sunt procese tocmai ușoare dar reușita noastră este confirmată de clienții cărora le-am recuperat sumele ce reprezentau contravaloarea reparațiilor la camioanele lor.

 

Adaugati comentariu