Prețurile petrolului cresc ușor pe fondul temerilor privind varianta Delta a Covid -19

Prețurile petrolului au crescut ușor vineri la începutul tranzacțiilor, barilul (159 litri) de petrol Brent din Marea Nordului fiind cotat la 74,12 dolari, în creștere cu 12 cenți față de ziua anterioră. Prețul barilului American West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 24 de cenți, la 73,18 dolari. În primele zile ale săptămânii trecute, prețurile petrolului au scăzut constant, vârful reducerilor fiind de aproximativ șase dolari.
Preţul petrolului

Un motiv pentru creșterea cotatiilor este incertitudinea cu privire la evoluția viitoare a relațiilot în cadrul organizației Opec+. Chiar și după mai multe încercări, cele 23 de state membre nu au reușit să se înțeleagă asupra unei politici comune până la sfârșitul anului. O dispută între Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite a împiedicat finalizarea un acord.

Un alt motiv pentru cresterea cotatiilor pe piața petrolului este răspândirea rapidă a variantei Delta a Covid-19. Varianta extrem de contagioasă se răspândește, în prezent, în principal în Asia și provoacă temeri economice.

 

CITEȘTE ȘI:

Taxe de timbru judiciar reduse la 100 lei pentru victimele accidentelor rutiere

Condiții de călătorie. Cehia introduce România în ”zona verde”

 

 

Adaugati comentariu