Preţul carburanților pe burse nu va scădea în următoarele luni

În următoarele luni preţul gazelor naturale, al electricităţii sau al carburanţilor nu va scădea pe burse şi de aceea vor trebui luate măsuri de ajutorare şi de compensare pentru cei care sunt mai vulnerabili, a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la finalul ședinței de guvern.Preţurile la pompă

„Nu mă aştept să scadă pe burse nici gazul, nici electricitatea şi nici carburanţii în următoarele luni. Deci, trebuie să avem într-adevăr măsuri de ajutorare, măsuri de compensare pentru cei care sunt mai vulnerabili. Şi aţi văzut că s-au luat şi pentru consumatorii casnici pe gaze şi pe electricitate, dar şi pentru o serie de companii, cum sunt transportatorii”, a precizat Bogdan Chiriţoiu.

Acesta a arătat că, pentru companii există o serie de măsuri de ajutor de stat permise de legislaţia Uniunii Europene.

”Uniunea a venit cu un cadru special acum, s-a adaptat crizei din Ucraina. În limbajul de Bruxelles, aveam până acum cadrul temporar Covid, acum trecem pe cadrul temporar Ucraina, deci sunt măsuri de ajutor de stat care sunt permise şi care s-au luat şi se vor lua”, a mai declarat şeful autorităţii de concurenţă.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, preţul combustibililor au urcat în luna aprilie 2022 cu 35,69% comparativ cu aprilie 2021 și cu 1,65%, față de martie 2022.

 

CITEȘTE ȘI:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 13,76% în aprilie 2022

APIA: Creștere cu 36% a înmatriculărilor de autoturisme în primele patru luni

 

 

 

Adaugati comentariu