Purtarea măștilor anti-Covid în aeroporturi și avioane nu mai este obligatorie

aeroporturi

Uniunea Europeană va renunța la recomandarea de a se purta măşti pe aeroporturi şi în avioane de luni, 16 mai, potrivit unui comunicat comun al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Cu toate acestea, cele două autorităţi susţin că purtarea măştii rămâne una dintre cele mai bune metode de a preveni transmisia coronavirusului.

„Pasagerii ar trebui să continue să respecte solicitările liniei aeriene şi, unde măsurile preventive sunt opţionale, să ia decizii responsabile şi să respecte alegerea celorlalţi pasageri. În special, un pasager care tuşeşte şi strănută ar trebui să ia puternic în considerare să poarte o mască, pentru liniştirea celor aşezaţi în apropiere”, a precizat directorul EASA, Patrick Ky.

Deşi revizuirea recomandării de a nu mai purta măşti în avioane este valabilă de luni, 16 mai, regulile privind purtarea măştii vor continua să varieze de la o linie aeriană la alta dincolo de această dată, au mai arătat EASA și ECDC.

De exemplu, zborurile spre o destinaţie unde măştile sunt încă impuse în transportul public ar trebui să continue să încurajeze purtarea măştilor, în conformitate cu recomandările.

Relaxarea decisă de Uniunea Europeană privind purtarea măștilor în aeroporturi și avioane survine faptului că efectele pandemiei continuă să se facă tot mai puţin simţite, în special datorită ratelor mari de vaccinare, imunităţii la nivel comunitar şi a ridicării restricţiilor într-un număr tot mai mare de state europene.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Numărul companiilor insolvente din Europa Centrală şi de Est, în creștere. Analiză Coface

Cererile pentru autorizaţiile de taxi pot fi depuse până în data de 17 mai

 

 

Adaugati comentariu