Preţul carburanților
Home Administrare flote Carburanţi Preţul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani/litru pe o perioadă de 3 luni

Preţul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani/litru pe o perioadă de 3 luni

De la 1 iulie, preţul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani/litru, jumătate din această reducere urmând să fie decontată de stat, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă. Potrivit acestuia, o astfel de măsură a fost aplicată și de alte state europene, precum Spania și Franța.

„Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă şi Guvern, între Guvern şi populaţie, precum şi mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură”, a declarat Ciucă, joi, la Palatul Victoria.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori şi ministerele de resort.

Potrivit premierului, măsura privind compensarea de 50 de bani la preţul carburanților va fi aplicată timp de trei luni, la finalul perioadei de compensare, Guvernul urmând să analizeze, dacă va fi necesar, un set nou de măsuri

„Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de două miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat”, a adăugat Nicolae Ciucă.

În acest context, premierul a mai arătat că Executivul are, de asemenea, la îndemână „un instrument util”, respectiv ordonanţa de combatere a efectelor speculative. „Prin acestea vom asigura un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor împotriva creşterilor nejustificate ale preţurilor”, a susţinut prim-ministrul.

Acesta consideră că măsurile adoptate de Guvern şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. fiind păstrată ţinta de 7% din PIB pentru investiţii, respectiv 88 de miliarde de lei.

Premierul a mai anunţat că Guvernul va intensifica eforturile pentru a absorbi banii din fonduri europene, atât prin cadrul multianual cât şi prin PNRR.

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzarea poliţelor sub tariful notificat, printre cauzele falimentului City Insurance. Raport CITR

Ce este sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii?

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Prețurile petrolului
Carburanţi

Prețurile petrolului ar putea depăși 100 de dolari/baril în septembrie. Temeri pentru inflație

Prețurile petrolului ar putea atinge nivelul de 100 de dolari/baril în luna...

spații de servicii
CarburanţiInfrastructură

Două noi spații de servicii pe Autostrada A1, în zona localității Șagu

Începând cu această săptămână sunt funcționale încă două spații de servicii moderne...

Recaş
CarburanţiInfrastructură

Două noi parcări moderne au fost deschise pe Autostrada A1, în zona localităţii Recaş

Două noi spaţii de servicii moderne sunt deschise începând de sâmbătă pe...

e-combustibilii
Carburanţi

Vor face e-combustibilii ”șah mat” mașinile electrice?

Într-un moment în care managerii de flote vor certitudini cu privire la...