Preşedintele PNL, despre subvențiile la carburanți: ”Sunt de acord pentru toată economia”

Reducerea accizei la carburanți nu se mai află pe agenda de discuţii a coaliţiei de guvernare, a declarat marți președintele PNL, Florin Cîțu, care a adăugat că este adeptul acordării unui sprijin pentru toată economia, nu numai pentru un anumit sector.combustibil

„Nu este pe masă această măsură – reducerea accizei. (…) Nu a fost propusă această măsură”, a afirmat Florin Cîţu, la Parlament.

În ceea ce privește măsura privind acordarea unei subvenţii la carburanţi pentru transportatori, acesta a arătat că scumpirea îi afectează pe toți românii, nu numai pe un singur sector, iar o soluție este necesară pentru toată economia.

„De fiecare dată când vine o astfel de măsură trebuie să ne uităm în context, să spunem dacă mergem în acest domeniu cu o subvenţie de ce n-am merge şi în alte domenii cu subvenţii, pentru că preţul la carburant îi afectează pe toţi românii şi atunci haideţi să-i ajutăm pe toţi românii care merg de dimineaţă până seara la serviciu şi poate că nu-şi permit să-şi mai ia maşina. (…) Eu spun că sunt de acord pentru toată economia. Nu există măsuri pentru un anumit sector. Gândiţi-vă că ce am făcut pentru sectorul contrucţiilor acum câţiva ani de zile; a creat probleme pe piaţa forţei de muncă, este un sector care s-a dezvoltat e adevărat, dar nu ştim care sunt costurile pentru societate”, a explicat liderul PNL.

 

CITEȘTE ȘI:

Italia ieftinește carburanții cu 25 eurocenți/litru prin reducerea accizelor

Planul în 10 puncte pentru reducerea consumului de carburanți. Analiză AIE

 

Adaugati comentariu