Sorin Grindeanu: Tarifele RCA nu vor exploda

Executivul nu va aproba nicio hotărâre de guvern prin care să fie prelungit termenul de plafonareal tarifelor RCA, a reiterat, ieri, premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită oficială la Viena.fiscalitate-bani-floteauto

Potrivit acestuia, în ultima perioadă au avut loc discuţii şi consultări atât între membrii Guvernului, cât şi între aceştia şi parlamentarii din ambele comisii de buget-finanţe, reprezentanţii transportatorilor şi ai ASF.

„Concluzia este ca, în perioada următoare – în Parlament fiind un proiect de lege -, să se discute acest proiect de lege. Deci, o să aşteptăm ca Parlamentul să ia o decizie din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu.

În acelaşi timp, şeful Executivului a precizat că vrea să fie respectate angajamentele luate în faţa Comisiei Europene.

„Noi, prin angajamentele pe care le-am luat la Comisia Europeană, trebuie să luăm anumite măsuri. În cel mai scurt timp, această lege, care este discutată în Parlament, va fi şi adoptată (…), astfel încât să clarificăm lucrurile. Eu vreau să ne respectăm angajamentele pe care le-am luat în faţa Comisiei Europene (…) Nu există această posibilitate de explozie, în perioada următoare, a RCA”, a conchis premierul Sorin Grindeanu.

Adaugati comentariu