Premierul, fan „Game of Thrones”. Serialul, nu cartea

Referindu-se la eventualele întârzieri privind programul de deszăpezire şi combatere a poleiului, premierul Mihai Tudose i-a avertizat pe reprezentanţii Ministerului Transporturilor citând din serialul "Game of Thrones", realizat după saga "Cântec de Gheaţă şi Foc" de G.R.R Martin.La începutul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Mihai Tudose l-a întrebat pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, care este stadiul pregătirilor pentru iarnă şi i-a precizat că dacă nu se va circula „la negru”, întregul minister va fi demis.

„- Mihai Tudose: Domnule secretar de stat, „Vine iarna”, vorba celebră din filmul la modă. Sunteţi pregătiţi?

– /…/ Suntem în proces de pregătire.

Mihai Tudose: Am înţeles. Şi când terminaţi procesul, credeţi că până în martie, aşa, avem şanse?

– /…/ Ne pregătim şi avem şanse să realizăm.

Mihai Tudose: Am înţeles. Eu vă spun foarte sincer: în primele 12 ore de la căderea ultimului fir de zăpadă după viscol, dacă nu se circulă la negru plecaţi acasă toţi, inclusiv cel care se ocupă de aviaţie. Mă înţelegeţi?

În seria Cântec de Gheaţă şi Foc, „Vine iarna” (Winter Is Coming) este motto-ul Casei Stark, una dintre cele mai mari familii din ţinutul imaginar Westeros.

Saga are cinci părţi şi este considerată o capodoperă a genului fantasy. A stat la baza serialului de succes Game of Thrones (Urzeala tronurilor), intitulat astfel după primul volum al seriei.

 

 

Adaugati comentariu