Posibile întârzieri la frontierele Bulgariei între 8-10 aprilie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în perioada 8 aprilie 2018, ora 20.00 - 10 aprilie 2018, ora 08.00, se vor înregistra întârzieri la trecerea prin punctele de frontieră din Bulgaria.Potrivit sursei citate, Agenţia „Vămi” din cadrul Ministerului bulgar al Finanţelor urmează să întreprindă demersurile şi acţiunile tehnice necesare întreţinerii programului model „Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a Sistemului Informaţional Integrat Vamal bulgar. Din cauza acestor demersuri şi activităţi tehnice, toate punctele de trecere a frontierei bulgare aflate la frontierele interne şi externe, pe sensurile de intrare şi ieşire, vor lucra în regim special, ceea ce va determina creşterea duratei de prelucrare a documentelor persoanelor şi mărfurilor supuse controlului de frontieră, adică timpi măriţi de aşteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare.

Agenţia „Vămi” va întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule şi aglomerării punctelor de trecere a frontierei bulgare, manifestând o atenţie deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a traficului de autoturisme şi automarfare.

„Se recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar, să ia măsurile adecvate în vederea organizării deplasărilor şi a programului de lucru al şoferilor. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care vor tranzita orice puncte de frontieră ale Republicii Bulgaria să ia în considerare timpii măriţi de aşteptare la controlul de frontieră al documentelor”, arată reprezentanţii MAE.

Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii privind situaţia traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare accesând site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg.gdgp – (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară), starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Adaugati comentariu