Klaus Iohannis: Industria auto şi-a triplat performanţele în ultimii 10 ani

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia deschiderii SIAB 2018 în care afirmă că industria auto românească şi-a triplat performanţele în ultimii 10 ani, de la aproximativ 8 miliarde de euro în 2009 la aproape 24 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.starea de urgenţă

„Este un moment prielnic, în care industria auto românească marchează unele dintre cele mai notabile realizări din istoria sa. În ultimul deceniu, industria auto românească aproape că şi-a triplat performanţele, de la aproximativ 8 miliarde de euro în 2009 la aproape 24 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. Prin realizările obţinute de Dacia-Renault şi Ford, România face paşi temeinici către consolidarea sa pe scena auto europeană şi internaţională”, se arată în mesajul transmis la SIAB.

Şeful statului consideră că România dispune de avantaje competitive în industria auto, arătând că aceste atuuri trebuie susţinute şi sprijinite la nivelul autorităţilor prin politici economice adecvate.

„România dispune de avantaje competitive deosebite în acest sector. Exporturile în domeniu ating aproape un sfert din totalul exportului naţional, industria auto se dezvoltă consistent pe orizontală, iar companiile autohtone lucrează cu şi pentru cei mai importanţi producători auto din lume. Toate aceste atuuri trebuie susţinute şi sprijinite în continuare la nivelul autorităţilor, prin politici economice adecvate”, a mai spus Klaus Iohannis în mesaj.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpert.ro

 

Adaugati comentariu