Advertisement

RCA
Home Finanţare Leasing operaţional Portofoliul Business Lease, în creștere cu 27% în S1

Portofoliul Business Lease, în creștere cu 27% în S1

Business Lease, furnizor de servicii complete de mobilitate, a înregistrat, în primul semestru din 2016, o creștere de 27% a volumului de contracte de leasing operațional, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în urma extinderii portofoliului de servicii, a creșterii numărului de clienți și adresării ofertei către companiile mici și mijlocii.

Compania administrează o flotă totală de aproape 3.000 de autovehicule, o treime în leasing operațional, iar restul prin contracte de management de flotă, pentru clienți din domeniul pharma, FMCG, energie, industrie, IT sau agricultură. În prima jumătate a anului și portofoliul de clienți al companiei a crescut tot cu 27%, companii precum Pegasus, Parmafood, Diageo Balkans, Alstom Infrastructure sau Pizzaroti contractând flote auto de la Business Lease.

Philip-Aarsman-floteautoÎn prima jumătate a anului ne-am direcționat eforturile spre creșterea portofoliului de clienți și spre prezentarea filosofiei Better CARE și către IMM-uri, segment de piață deseori neglijat de furnizorii de servicii. Observăm că și piața de leasing operațional a consemnat o creștere frumoasă în prima parte a anului și suntem optimiști când vedem această creștere pentru că demonstrează o mai bună educare a pieței românești în ceea ce privește acest tip de servicii”, a declarat Philip Aarsman, Managing Director Business Lease România.

Majoritatea noilor contracte de leasing operațional sunt de tip full service, incluzând servicii precum management de combustibil sau monitorizare GPS, ceea ce înseamnă că utilizatorii aleg să externalizeze complet un serviciu suport pentru business-ul propriu, înțelegând totodată avantajele leasingului operațional ca serviciu de finanțare și management al flotei auto. Această abordare se aplică atât în cazul companiilor care au contractat flote de autoturisme cât și în cazul celor care utilizează vehicule comerciale ușoare. Aproximativ 6% din flota de leasing operațional a Business Lease este formată din utilitare ușoare.

„Este un fenomen care are loc în întreaga piață și contribuie semnificativ la creșterea și consolidarea ei: din ce în ce mai multe companii trec de la servicii tradiționale de management de flotă la leasing operațional, de multe ori full service”, a completat Philip Aarsman.

În al doilea an de activitate pe piața locală, după preluarea Fleet Management Services la finalul anului 2014, Business Lease a demarat investiții în creșterea gradului de informatizare a serviciilor, pentru livrarea de asistență 24/24 clienților săi și pentru analiza constantă a calității serviciilor livrate.  Prin urmare, în primăvara acestui an au fost lansate două studii interne, Studiul de Satisfacție al Clienților și Studiul de Satisfacție al Șoferilor (utilizatorilor).

Primele rezultate, la finalul primelor șase luni ale anului, arată mulțumirea clienților față de serviciile de care au beneficiat, ceea ce se traduce printr-un grad ridicat de recomandare a Business Lease ca furnizor și calificative între Bun și Foarte Bun pentru calitatea serviciilor. Clienții au apreciat serviciul de asistență pentru clienți și diligența angajaților Business Lease în oferirea de soluții corecte la problemele lor de mobilitate.

Același calificativ a fost obținut de Business Lease și în cadrul Studiului de Satisfacție al Soferilor (utilizatorilor), cele mai apreciate servicii fiind cele de servisare a automobilelor și cel de asistență rutieră, rezolvate în timp rapid.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...