Advertisement
Porsche Boxster Shooting Brake (1)
Home Piaţa auto Autoturisme Porsche Boxster Shooting Brake: love it or hate it?

Porsche Boxster Shooting Brake: love it or hate it?

Chiar, cum ar fi un Porsche pentru flotele companiilor? Mai ales acum, când un Porsche break nu mai este o apariție exotică, de când cu Panamera Sport Turismo. Dar un Porsche Boxster Shooting Brake e o prezență unică!

N-ați mai văzut așa ceva: un Boxster break! Bine, ideea de a transforma un spider ideal pentru croșetat ace de păr într-un break nu este nouă, și a fost realizată chiar în serie. Vă amintiți fascinantul BMW Z3 M Coupe? Bavarezii exact asta au făcut, doar că, în loc să-l boteze Shooting Brake, l-au numit (aș zice eu – impropriu) Coupe. Fabricat între 1998 și 2002, bavarezul avea sub capotă legendarul propulsor aspirat cu 6 cilindri în linie S50/S54, care ajunsese să dezvolte 321 CP și care profita din plin de rigiditatea structurală suplimentară asigurată de prezența plafonului.

Porsche Boxster Shooting Brake (1)

Deci BMW a adăugat un acoperiș pentru a rigidiza caroseria. La fel a procedat și carosierul olandez Van Thull Development când a produs Boxster Shooting Brake. Doar că, spre deosebire de modelul BMW, Porsche Boxster Shooting Brake are atuul motorului dispus central, deci este și mai bine echilibrat.

Citiți aici testul cu Porsche Panamera Shooting Brake!

Modificarea n-a fost deloc simplă: pentru a ajunge la acest rezultat, olendezii au ”furat” diverse panouri de la mai multe modele de mașini. Printre ele – ușile și geamurile acestora de la un Porsche 996 și – atenție – geamurile laterale spate și luneta cu rol de hayon de la un Peugeot (probabil 208, deși nu au specificat modelul).

Porsche Boxster Shooting Brake (1)

Și mai impresionant este că, la origine, mașina era un Boxster 986, versiune fabricată între 1996 și 2004, iar rezultatul final nu mai are nicio legătură cu prima generație, ci aduce mai degrabă cu un Porsche 997 din față și cu un 991 din spate.

https://www.instagram.com/p/B58bmOXF4xV/?utm_source=ig_embed

Șase luni a durat realizarea proiectului Boxster Shooting Brake și, ca să încheiem în spirit de glumă, companiile pot să-și ia adio de la el, pentru că va rămâne produs într-un singur exemplar.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MG ZS
Autoturisme

MG ZS. Atac la rege

Cu ocazia primelor teste pe care importatorul mărcii britanice le-a organizat în...

Autoturisme

Noul Mercedes EQE SUV: Top elemente de confort și variante de personalizare

În domeniul electrificat al inovației auto, Mercedes-Benz își consolidează prezența impresionantă cu...

Autoturisme

Nissan prezintă un concept EV pentru salvare montană

Nissan a găsit un caz de utilizare special pentru sistemul său EV...

AutoturismePiaţa auto

Dacia a anunțat prețurile pentru noul Duster. Când se poate comanda

Dacia a dezvăluit la sfârșitul lunii noiembrie cea de-a treia generație Duster,...