Porsche Boxster Shooting Brake: love it or hate it?

Chiar, cum ar fi un Porsche pentru flotele companiilor? Mai ales acum, când un Porsche break nu mai este o apariție exotică, de când cu Panamera Sport Turismo. Dar un Porsche Boxster Shooting Brake e o prezență unică!Porsche Boxster Shooting Brake (1)

N-ați mai văzut așa ceva: un Boxster break! Bine, ideea de a transforma un spider ideal pentru croșetat ace de păr într-un break nu este nouă, și a fost realizată chiar în serie. Vă amintiți fascinantul BMW Z3 M Coupe? Bavarezii exact asta au făcut, doar că, în loc să-l boteze Shooting Brake, l-au numit (aș zice eu – impropriu) Coupe. Fabricat între 1998 și 2002, bavarezul avea sub capotă legendarul propulsor aspirat cu 6 cilindri în linie S50/S54, care ajunsese să dezvolte 321 CP și care profita din plin de rigiditatea structurală suplimentară asigurată de prezența plafonului.

Porsche Boxster Shooting Brake (1)

Deci BMW a adăugat un acoperiș pentru a rigidiza caroseria. La fel a procedat și carosierul olandez Van Thull Development când a produs Boxster Shooting Brake. Doar că, spre deosebire de modelul BMW, Porsche Boxster Shooting Brake are atuul motorului dispus central, deci este și mai bine echilibrat.

Citiți aici testul cu Porsche Panamera Shooting Brake!

Modificarea n-a fost deloc simplă: pentru a ajunge la acest rezultat, olendezii au ”furat” diverse panouri de la mai multe modele de mașini. Printre ele – ușile și geamurile acestora de la un Porsche 996 și – atenție – geamurile laterale spate și luneta cu rol de hayon de la un Peugeot (probabil 208, deși nu au specificat modelul).

Porsche Boxster Shooting Brake (1)

Și mai impresionant este că, la origine, mașina era un Boxster 986, versiune fabricată între 1996 și 2004, iar rezultatul final nu mai are nicio legătură cu prima generație, ci aduce mai degrabă cu un Porsche 997 din față și cu un 991 din spate.

Șase luni a durat realizarea proiectului Boxster Shooting Brake și, ca să încheiem în spirit de glumă, companiile pot să-și ia adio de la el, pentru că va rămâne produs într-un singur exemplar.

 

 

 

Adaugati comentariu