Porsche România începe comercializarea staţiilor de încărcare electrice. Cât costă

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, intră pe piaţa staţiilor de încărcare a maşinilor electrice, prin marca MOON, deţinută de Allmobil GmbH, parte a Porsche Holding Salzburg. Staţiile permit alimentarea oricărui model de maşină electrică sau hibrid plug-in disponibil pe piaţă.porsche romania

„Ofensiva electrică transformă piaţa şi obiceiurile utilizatorilor auto. Cel mai bun exemplu vizează alimentarea maşinii. Estimăm că în circa 70% dintre cazuri şoferii de maşini electrice şi hibrid plug-in vor alimenta cu ajutorul unor instalaţii de uz casnic sau staţii de mare putere instalate în parcuri de birouri sau clădiri comerciale. MOON oferă o paletă largă de produse care răspund acestei nevoi”, a precizat Brent Valmar, director general Porsche România.

Acesta consideră că potenţialul pieţei româneşti este considerabil, estimând că până la finalul acestui an Porsche România va livra clienţilor aproximativ 250 de staţii de uz casnic şi 30 de staţii de mare putere.

„Infrastructura pentru maşini electrice şi hibride plug-in se va dezvolta considerabil în următorii ani. Staţiile de încărcare MOON permit conectarea la sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, facilitând trecerea spre un viitor cât mai prietenos cu mediul înconjurător”, a adăugat Elmar Geisler, director general Porsche România.

Potrivit companiei, comenzile pentru produsele MOON pot fi plasate online. De asemenea, acestea sunt disponibile ca accesorii la oricare dintre distribuitorii Porsche România. Pentru staţiile de mare putere o echipă dedicată va oferi consultanţa şi asistenţa necesară în alegerea modelului potrivit şi instalarea acestuia, eventual conectarea la un sistem de producere a energiei din surse regenerabile.

MOON aduce pe piaţă o întreagă gamă de staţii de încărcare, de la încărcător mobil până la staţii de încărcare de mare putere, cu capacitate de stocare. Puterile variază de la 11kW până la 300kW. Fiecare staţie are particularităţile sale. De exemplu, pentru staţiile MOON2Go există o aplicaţie mobilă care permite vizualizarea istoricului de încărcări. Staţiile mari oferă posibilitatea de suplimentare a puterii de la 75kW la 300kW prin adăugarea de powerstack-uri de 75kW.

Preţurile staţiilor de uz casnic variază de la 800 la 1.400 de euro, în funcţie de putere şi dotări.

În cazul în care staţiile de uz casnic MOON Basic, MOON Connect şi MOON2GO vor fi comandate ca accesorii împreună cu maşina, acestea pot fi incluse în pachetele de finanţare oferite de Porsche Finance Group. Pentru staţiile de mare putere Porsche România dezvoltă pachete speciale de finanţare.

Reţeaua Porsche România îşi desfăşoară activitatea în ţară prin 82 reprezentanţe în 29 de judeţe.

 

CITEŞTE ŞI:

Trafic deviat la intrarea în Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Finanţare nerambursabilă pentru Şoseaua de Centură din Vaslui

Modernizarea şoselelor Bâldana-Titu şi Bâldana-Târgovişte-Sinaia rămâne blocată

Adaugati comentariu