Porr Construct ar putea construi lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti

Compania Porr Construct SRL a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului 1 al autostrăzii Sibiu - Piteşti, Sibiu - Boiţa, în lungime de aproximativ 13 km, a anunţat CNAIR.
Asociaţia Constructorilor de Autostrăzi

Valoarea propunerii financiare câştigătoare a fost de 612,6 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a 129 milioane euro (fără TVA), având un cost/ km de 9,7 milioane euro (fără TVA).

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni.

CNAIR menţionează că ofertantul declarat câştigator a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marşa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7.

Potrivit CNAIR, procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR va trebui să aştepte soluţionarea acestora în vederea iniţierii procesului de semnare a contractului.

 

Adaugati comentariu