Poliția Română recepționat 45 de laboratoare mobile de educație rutieră

Poliția Română a recepționat 45 de laboratoare mobile de educație rutieră, achiziționate în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.laboratoare mobile de educație rutieră

„Sunt adeptul prevenției, iar acest proiect are acest obiectiv și are, totodată, un public țintă diversificat. Este vorba despre un proiect adaptabil, cu impact național, care se va plia foarte bine pe nevoile identificate la nivel local în funcție de specificul zonei, de cauzele generatoare ale accidentelor și de profilul victimelor. Un astfel de proiect de anvergură, care vizează dotarea poliției rutiere cu echipamente moderne, care fac procesul de educare atractiv și interactiv, este binevenit și încurajez de fiecare dată astfel de inițiative prin care sunt atrase fonduri europene și care aduc plus valoare în activitatea curentă a structurilor MAI. În privința siguranței rutiere, lucrurile nu se corectează sau ameliorează de la sine și deodată. Obținerea unui comportament preventiv în trafic ține de un efort constant și continuu, iar efectele se vor vedea pe termen mediu și lung”, a menționat ministrul de Interne, Lucian Nicolae Bode.

Valoarea celor 45 de laboratoare mobile este de peste 7,4 milioane de lei (TVA inclus).

Autospecialele vor avea dotări tehnice și expoziționale menite să susțină activitatea polițiștilor rutieri în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin responsabilizarea cetățenilor, în calitate de participanți la trafic, fie că sunt pietoni sau conducători auto.

Laboratoarele mobile au fost distribuite structurilor de poliție rutieră, dintre care 41 pentru serviciile rutiere teritoriale, 3 pentru Brigada Rutieră și unul 1 pentru Direcția Rutieră.

Proiectul „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare. A fost demarat în iulie 2020 și are o perioadă de implementare de 2 ani.

Bugetul total al proiectului este de 31,4 milioane de lei, din care 20 milioane de lei – valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Scopul proiectului este ca România sa devină o țară sigură din punct de vedere al traficului rutier, pentru cetățenii ei și pentru cei care o tranzitează, prin prevenirea accidentelor de circulație, pentru a se putea înscrie în graficul comun stabilit de statele membre UE – de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în evenimente rutiere.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și respectare a normelor rutiere, de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.

 

CITEȘTE ȘI:

Proiectul pentru limitarea tarifelor RCA a ajuns la Consiliul Concurenţei. Care sunt valorile

Lektri.Co vrea să crească numărul de revânzători de stații de încărcate pentru mașini electrice

 

 

Adaugati comentariu