Poliția locală a amendat 3.250 de șoferi pentru opriri și staționări neregulamentar. Zonele vizate

De la începutul anului, pentru încălcarea regulilor de circulație referitoare la opriri și staționări, polițiștii locali au aplicat, în Capitală, 3.256 de sancțiuni contravenționale, cuantumul total al acestora fiind de 825.848 de lei.
opriri

Potrivit Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, verificările se concentrează în zone precum Piața Eroii Revoluției, Splaiul Independenței, Șos. Pantelimon, B-dul Dimitrie Pompeiu, Șos. Colentina, str. Doamna Ghica sau B-dul Ion Mihalache, adică acolo ”unde sunt înregistrate ambuteiaje provocate de indisciplina unor conducători auto”.

În ultima săptămână, pe aceste artere, polițiștii locali au depistat și sancționat 193 de șoferi care și-au lăsat mașinile fix în zona de acțiune a indicatoarelor de “Oprire/Staționare interzisă”. Valoarea amenzilor aplicate pentru aceste opriri și staționări neregulamentare a fost de peste 44.500 de lei.

”Acțiunile polițiștilor locali îi vizează pe șoferii indisciplinați care, în loc să respecte regulile de circulație, aleg să oprească sau să staționeze neregulamentar pe calea de rulare a autobuzelor STB, în stațiile acestora, pe trecerile de pietoni sau în curbă. Acest lucru conduce la îngreunarea circulației rutiere, crește riscul de accidente, creează disconfort participanților la trafic și perturbă graficul de sosire în stații a mijloacelor de transport în comun”, a transmis Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

 

 

Sursa foto: Primăria Municipiului București

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mai mult de o treime din prețurile carburanților ajunge la bugetul de stat

În Ungaria, cei mai ieftini carburanți din Europa. Cum variază prețurile

 

 

 

Adaugati comentariu