Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Poliția, ecologizată temporar

Poliția, ecologizată temporar

De astâzi, 27 iulie, timp de o lună, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti are în dotare o mașină electrică BMW i3. Vehiculul a fost împrumutat de la colegii lor germani din Munchen, motiv pentru care și i3-ul inscripționat de poliție este cu numere germane.

Experimentul face parte dintr-un proiect amplu de promovare și dezvoltare a flotelor ecologice din cadrul forțelor de ordine la nivel mondial. Poliția din Los Angeles a comandat deja 100 de vehicule i3. Poliția din Munchen, Londra, Geneva, Roma sau Viena au deja în dotare mașini electrice. Cea utilizată de Poliția din București este dotată și cu generator auxiliar de curent (range-extender) ceea ce permite mașinii o autonomie zilnică de peste 200 de kilometri.

Înainte de a fi predat, vehiculul a fost încărcat 100% în stația de încărcare rapidă din Băneasa Business & Technology Center.

BMW i3 Politie03

BMW i3 este un automobil electric ce se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Toate eforturile în dezvoltarea BMW i3 au urmărit două direcţii importante – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea consecventă, în fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale.

Cei care vor avea de gând să facă glume referitoare la performanțele mașinii, ar trebui să știe că i3 atinge suta de kilometri la oră cu plecare de pe loc în mai puțin de 8 secunde, iar datorită cuplului mare de la pornire pe primii câțiva metri este capabilă să depășească multe mașini mai cu pretenții.

Michael Schmidt, președintele companiei Automobile Bavaria Group – locul unde a fost înmânată mașina către reprezentanții Poliției, a declarat cu această ocazie că: “De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW. Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.”

BMW i3 Politie01

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...

Ford E-Transit
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ford E-Transit. Actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...