Piața de leasing operațional și-a continuat creșterea; peste 77.000 de vehicule în administrare la finalul anului 2021

Piața de leasing operațional a crescut în linie cu piața auto, depășind la finalul anului 2021, potrivit estimărilor ASLO, nivelul de 77.000 de unități în administrare, ceea ce reprezintă o creștere de peste 8.000 de autovehicule, respectiv 12%, față de finalul anului 2017, ultimul an cu informații disponibile despre volume.
leasing operațional

În aceeași perioadă (2017-2021) înmatriculările de autoturisme și autovehicule utilitare ușoare au crescut cu 13%.

Ponderea produsului full-service a crescut spre 90%, demonstrând că aceasta variantă asigură cele mai mari beneficii oferite de externalizarea administrării flotelor auto.

„Piața de leasing operațional a trecut prin mai multe provocări pe parcursul ultimilor 5 ani: investigația Consiliului Concurentei, pandemia, termenele prelungite de livrare a autovehiculelor, peste toate suprapunâdu-se și incertitudinile rezultate din situația din Ucraina. Cu toate acestea, piața și-a continuat creșterea, confirmând importanța acestui serviciu în achiziția și utilizarea autovehiculelor”, a explicat Bogdan Apahidean, preşedintele ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Autonom Services și BCR Fleet Management.

 

CITEȘTE ȘI:

Scutiri de taxe vamale şi TVA pentru relocarea fabricilor din Ucraina, Rusia, Belarus în România

Două oferte pentru pentru lărgirea la 4 benzi a DN 71, sectorul Bâldana – Târgovişte

 

 

Adaugati comentariu