Avans de 11% pentru piaţa de leasing operaţional

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 66.000 de unităţi în administrare la finalul trimestrului al treilea din 2017, generând o creştere a pieţei de 11% faţă de sfârşitul anului 2016.tarife de referință

Datelor Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţionalprofil (ASLO) arată că, în perioada ianuarie-septembrie a acestui an, au fost înmatriculate aproximativ 13.000 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi, ce însumează 90.959 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare.

Preşedintele Asociaţiei, Dan Boiangiu, spune că rezultatele primelor trei trimestre ale anului în piaţa serviciilor de leasing operaţional şi de fleet management sunt foarte bune, chiar peste aşteptările exprimate la începutul anului.

„Aceste rezultate se datorează eforturilor tuturor companiilor membre ASLO de promovare a acestui produs modern şi eficient în toate segmentele pieţei. Suntem convinşi de potenţialul acestei pieţe şi ne exprimăm încrederea că leasingul operaţional cu servicii incluse va deveni principala formă de finanţare a mobilităţii companiilor din România”, punctează Dan Boiangiu.

Conform datelor centralizate de ASLO, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 95% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 77%, urmate de management de flote 14%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

 

 

Adaugati comentariu