Piața auto din China a reintrat pe creștere în 2021, după un declin de 3 ani consecutiv

Declinul pieței auto din China, cea mai mare din lume, a fost întrerupt în 2021, după trei ani consecutivi, pe fondul unor vânzări puternice de vehicule electrice, în pofida deficitul global de cipuri și a focarele de Covid-19 din țară, care au perturbat producția.china

Vânzările de autoturisme au crescut cu 4,4% în 2021 comparativ cu anul precedent, la 20,15 milioane de unități, a anunțat Asociaţia Chineză a Vehiculelor de Pasageri (CPCA). Vânzările din perioada octombrie-decembrie scăzuseră cu 11,4% față de intervalul similar din 2020, mai arată datele asociației.

Anul trecut, vânzările de vehicule cu energie ”nouă”, inclusiv vehicule electrice și hibride plug-in, aproape s-au dublat, la 2,99 milioane de unități.

Conform autorităţilor de la Beijing, înmatriculările de automobile electrice şi hibride în China au ajuns la 7,84 milioane în 2021, o creştere de peste 59% faţă de 2020. Cifra reprezintă 2,6% din totalul numărului de maşini din ţară, după ce în ultimii cinci ani a crescut semnificativ numărul înmatriculările de automobile electrice şi hibride în China.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% în părezent.

Cu toate acestea, Ministerul chinez de Finanţe a anunţat că, din acest an, subvenţiile la achiziţionarea noilor automobile electrice şi hibridevor fi reduse cu 30%, urmînd să fie complet eliminate după 31 decembrie 2022. De asemenea, imstituția a transmis că va fi înăsprită supervizarea problemelor de siguranţă ale vehiculelor electrice şi hibride pentru a preveni accidentele.

 

CITEȘTE ȘI:

Toyota Hilux a câștigat International Pick-Up Award 2022/2023

Poate începe construcția pasajul denivelat peste calea ferată de la Drajna

 

Adaugati comentariu