Advertisement
Home Piaţa auto Analize de piață Peugeot are model lider în Europa după 13 ani!

Peugeot are model lider în Europa după 13 ani!

Peugeot 208 a fost, în februarie cel mai vândut automobil din Europa, potrivit datelor transmise de Jato Dynamics. Este pentru prima dată din februarie 2008 când un model al mărcii ocupă prima poziție. Precedentul fusese stabilit de Peugeot 207.

Peugeot nu are doar modelul lider de piață în Europa, ci probează o creștere de popularitate grație noii generații de modele. Locul secund în ierarhia celor 27 de piețe europene este ocupat de Peugeot 2008. Modelul din segmentul B-SUV a înregistrat un spor de 51% în luna precedentă. Iar în segmentul său devansează Volkswagen T-Roc și Renault Captur.

Volkswagen Golf, liderul tradițional al pieței, ocupă doar locul 3. Și chiar dacă beneficiază de o nouă generație, a înregistrat un declin de 34% al vânzărilor, până la 16.185 de unități. Analiștii spun că unul dintre motive este reprezentat chiar de concurența venită din cadrul mărcii. Mai precis de la ID.3, și el model compact, însă cu propulsie electrică.

Altfel, Ford Puma continuă să își sporească vânzările și a devenit cel mai bine vândut model Ford. Rezultate pozitive au înregistrat și Volvo XC40 (+33%), Ford Kuga (+220%), Tesla Model (+55%), Mercedes GLB (+181%), Mercedes GLA/EQA (+49%) și Smart Fortwo (+114%). Dintre modelele nou venite, Volkswagen a contabilizat 3.744 unități cu ID.3, Citroen a înregistrat 2.805 pentru C4, iar Cupra 2.582 pentru Formentor.

Piața, scădere de 20%

Dincolo de noul lider, oferit de Peugeot, analiza JATO Dynamics relevă faptul că volumul de 848.455 unități din februarie este cu 20% mai mic decât cel din aceeași lună a lui 2020. În contextul în care anul trecut, în februarie, se consemna un regres de 7% raportat la perioada similară din 2019.

Impactul pandemiei a accelerat trendul negativ, spun analiștii. Felipe Munoz, Global Analyst la JATO Dynamics, a precizat: “Atâta vreme cât restricțiile rămân în vigoare, iar consumatorii vor sta în case, industria va înregistra rezultate negative.”

Este de așteptat însă ca în martie, raportat la luna similară din anul precedent, să se înregistreze un progres. Și aceasta pentru că anul trecut marea majoritate a țărilor au intrat în lockdown. Astfel că vânzările au înregistrat cea mai scăzută cifră din ultimii 38 de ani, 848.400 de unități.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Înmatriculările de mașini noi în UE
Analize de piață

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu 14,6% în luna octombrie

În luna octombrie 2023, piața auto s-a extins semnificativ, înmatriculările de mașini...

Prețurile
Analize de piață

T&E: Producătorii de automobile au crescut prețurile modelelor ieftine cu mult peste inflație

Prețurile modelelor ieftine vândute de cei mai mari cinci producători de automobile...