Peste 272 mil euro pentru autostrada Sebeş-Turda

Peste 272 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) vor fi investite în finalizarea construcţiei autostrăzii Sebeş - Turda.Sebeş-Turda

Proiectul cu finanţare europeană va face legătura între două autostrăzi deja existente: A1 Orăştie – Sibiu (extremitatea sudică) şi A3 Gilău – Câmpia Turzii (extremitatea nordică). Acesta va duce la creşterea vitezei de deplasare şi a siguranţei rutiere.

„Locuitorii din această regiune se vor bucura, astfel, de condiţii de călătorie mai sigure şi comfortabile. Autostrada va aduce beneficii, de asemenea, dezvoltării economiei regionale, cu un impact pozitiv asupra relaţiilor comerciale şi turismului”, a explicat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Stadiul lucrărilor:

• Lot 1: km 0 – km 17. Data estimată a recepţiei nu a fost anunţată, însă este posibil ca avizul să poată fi dat la începutul anului viitor. În prezent, lucrarea este realizată în proporţie de 44%. Contractul a fost semnat cu asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL la 2 decembrie 2014, investiţia trebuind finalizată încă din 2016.

• Lot 2: km 17 – km 41,25. Data estimată a recepţiei este octombrie 2018. În prezent, a fost realizată 44% din execuţie. Contractul a fost semnat în data de 2 decembrie 2014 cu asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98 (intrat în insolvenţă).

• Lot 3: km 42,25 – km 53,7. Receptia a fost programata pentru ianuarie 2018, însă neconformităţile în constructie au determinat Compania Naţională de Administrare Rutieră sa amane cu 90 de zile acordarea avizului. Noul termen prevăzut este luna aprilie. Contractul a fost semnat in 20 mai 2014 cu asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua.

• Lot 4, km 53,7 – km 70. Data estimată a recepţiei este luna martie 2018, însă circulaţia pe acest tronson este dependentă de deschiderea lotului 3, cel cu neconformităţile. Stadiul fizic comunicat de Ministerul Transporturilor este de 95%. Contractul a fost semnat în 20 mai 2017 cu asocierea Porr Construct – Porr Bau.

 

 

Adaugati comentariu