Cum se cheltuiesc miliarde de dolari în preluările de companii AutoTech

Autovehiculele autonome, maşinile conectate, securitatea anti-hacking sau transformarea telefoanele mobile în chei auto pasive sunt doar câteva dintre cele mai căutate inovaţii din domeniul tehnologiei auto – AutoTech – care au devenit în ultimul timp subiectul a tot mai numeroase fuziuni şi achiziţii.Cel mai recent raport al pieţei de fuziuni şi achiziţii realizat de consultanţii americani de la Hampleton Partners arată că tot mai multe companii, precum Ford şi Continental, investesc miliarde de dolari pentru a contracara iniţiativa concurenţilor din Silicon Valley, Google, Apple şi Tesla, în dezvoltarea industriei auto a viitorului.

„Suntem într-o lume în care maşina nu mai este un simplu mod de transport, ci a devenit o platformă tehnologică. Producătorii tradiţionali din întregul ecosistem auto trebuie să facă saltul de la furnizarea unor componente pur mecanice la cele care încorporează inteligenţa artificială, realitatea augmentată şi tehnologia ce îmbunătăţeşte experienţa şoferului şi siguranţa. Orice companie care are capacitatea de a monetiza procesarea datelor privind inteligenţa artificială poate beneficia enorm, în viitorul apropiat, de revoluţia maşinilor autonome şi a celor conectate”, a subliniat David Riemenschneider, director în cadrul Hampleton Partners.

În ceea ce priveşte volumele de tranzacţii din sectorul auto, în ultimele 30 de luni au fost înregistraţi 146 de cumpărători activi, iar 20 dintre aceştia au realizat mai mult de o preluare.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpert.ro

Adaugati comentariu