Advertisement

Home Infrastructură Siguranţă rutieră Peste 1.000 de autospeciale MAI pe teren, contra efectelor zăpezilor

Peste 1.000 de autospeciale MAI pe teren, contra efectelor zăpezilor

În județele afectate de fenomenele meteorologice, Ministerul Afacerilor Interne acționează în teren, cu peste 3.000 de efective și 1.100 de autospeciale.


La acest moment, se acționează pentru deblocarea a 19 autovehicule cu 46 persoane în județele Giurgiu (4 auto cu 4 persoane care refuză să părăsească auto) și Constanța (15 auto cu 42 persoane).
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate situații în care autovehiculele au rămas blocate pe căile rutiere în județele Buzău, Călărași, Constanța, Teleorman, Ialomița și Giurgiu, unde s-a intervenit punctual, toți pasagerii fiind în afara oricărui pericol. În acest sens, s-au desfășurat 74 de intervenții, în urma cărora au fost deblocate 227 auto și 471 persoane.
La nivelul județelor afectate, au fost efectuate 1.204 intervenții medicale dintre care 48 pentru gravide și 4 pentru persoane dializate.

foto-mai-iarna

În cursul zilei de ieri, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat 4 misiuni medicale (CT-2, GL-1 și TL -1), 3 cu elicopterele SMURD și 1 cu elicopterul MI 8, fiind salvate 5 persoane.

Din punct de vedere al căilor de comunicații, traficul rutier este închis pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta. Pe autostrada A4 se poate circula între Ovidiu şi Agigea, însă nu este permisă intrarea pe A2.

Pe aceste autostrăzi se patrulează în permanență nefiind semnalate persoane blocate în trafic.
De asemenea, sunt închise 13 tronsoane de drumuri naţionale: DN 4 (București – Oltenița), DN 3 (Brănești – Fundulea), DN 31 (Călărași – Oltenița), DN 2A (Ovidiu – Hârșova), DN 22 (Lumina – Mihai Viteazu), DN 3A (Lehliu Gară – Fetești), DN 21A (Bărăganu – Țăndărei), DN 2C (Tovărășia – Slobozia), DN 41 (Daia – Oltenița), DN 5A (Adunații Copăceni – Greaca), DN 5B (Giurgiu – Ghimpați), DN 61 (Ghimpați – Crevedia Mare) DN22 A (Hârșova – limită jud. Tulcea).
În cinci județe sunt închise circulației auto 34 drumuri județene (23-CL, 4-GR, 4-TR, 1-IF, 1-CS și 1-GL).

La această oră se acționează pentru deszăpezirea căilor rutiere.

Nu sunt probleme în ceea ce privește tranzitul în punctele de trecere a frontierei, cu excepția PTF Ruse unde s-a restricționat traficul pentru toate categoriile de autovehicule.

Aeroporturile sunt deschise, iar traficul fluvial este restricționat pe Dunăre.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo, în sudul și sud-estul țării fiind semnalate intensificări puternice ale vântului. CFR călători a anulat 33 de trenuri pentru ziua de 18 ianuarie.
În zonele unde s-au manifestat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase au intervenit, în ultimele 24 de ore, 5.018 lucrători (3.241-IGPR, 1.111-IGSU, 666-IGJR) cu 2.227 mijloace (1.515 -IGPR, 624-IGSU, 88-IGJR).
La nivelul CNAIR, s-a acționat cu 789 autoutilaje și au fost utilizate 2.181 tone de material antiderapant (sare și nisip) şi 5,2 tone clorură de calciu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...

Bosch Engineering
Siguranţă rutierăTransporturi

Bosch Engineering stabilește noi standarde de siguranță în transportul public din Iași

Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul...

Goodyear
AnvelopeSiguranţă rutieră

Cum se pregătește autoturismul pentru drumuri lungi. Recomandări Goodyear

De la sistemul de frânare, la presiunea din roți, la nivelul de...