Licenţe prelungite pentru transportul de persoane între Bucureşti şi Ilfov

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată astăzi, Guvernul a luat măsuri pentru desfăşurarea, fără întreruperi, a transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.
transport

Astfel, programul actual de transport şi licenţele de traseu în baza cărora se efectuează transportul rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov îşi vor menţine valabilitatea şi după hotărârea definitivă a instanţei de judecată, până la finalizarea procedurii de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport.

În această situaţie, continuarea efectuării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov se va face în baza licenţelor de traseu emise de către Autoritatea Rutieră Română, a căror valabilitate urmează să fie prelungită pe această perioadă.

Actul normativ asigură cadrul legal pentru continuarea acestei activităţi de către operatorii economici, în condiţiile în care se înregistrează zilnic aproximativ 110.000 de călători.

Măsura prelungirii valabilităţii licenţelor de traseu şi programului de transport rutier de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov a fost necesară având în vedere că acestea au valabilitate numai până la rămânerea definitivă a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 1027/2/2014.

În situaţia în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă hotărârea definitivă la termenul de judecată fixat astăzi, 18.01.2017, în perioada cuprinsă între data respectivei hotărâri definitive şi finalizarea procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, ar fi imposibilă desfăşurarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

 

Adaugati comentariu