Advertisement

transport
Home Transporturi Licenţe prelungite pentru transportul de persoane între Bucureşti şi Ilfov

Licenţe prelungite pentru transportul de persoane între Bucureşti şi Ilfov

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată astăzi, Guvernul a luat măsuri pentru desfăşurarea, fără întreruperi, a transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

Astfel, programul actual de transport şi licenţele de traseu în baza cărora se efectuează transportul rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov îşi vor menţine valabilitatea şi după hotărârea definitivă a instanţei de judecată, până la finalizarea procedurii de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport.

În această situaţie, continuarea efectuării transportului rutier de persoane prin servicii regulate între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov se va face în baza licenţelor de traseu emise de către Autoritatea Rutieră Română, a căror valabilitate urmează să fie prelungită pe această perioadă.

Actul normativ asigură cadrul legal pentru continuarea acestei activităţi de către operatorii economici, în condiţiile în care se înregistrează zilnic aproximativ 110.000 de călători.

Măsura prelungirii valabilităţii licenţelor de traseu şi programului de transport rutier de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov a fost necesară având în vedere că acestea au valabilitate numai până la rămânerea definitivă a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 1027/2/2014.

În situaţia în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţă hotărârea definitivă la termenul de judecată fixat astăzi, 18.01.2017, în perioada cuprinsă între data respectivei hotărâri definitive şi finalizarea procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, ar fi imposibilă desfăşurarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...