Advertisement

bucuresti-tramvai-floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde 30% din parcul RATB va cuprinde vehicule ecologice

30% din parcul RATB va cuprinde vehicule ecologice

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că va implementa o serie de măsuri pentru reducerea poluării în Capitală, urmărind mai mai multe direcţii de acţiune. Printre acestea se numără achiziţionarea a 600 de vehicule ecologice, dezvoltarea pistei de biciclete şi realizarea unei perdele forestiere.

Pentru reducerea poluării în Capitală, Primăria are în vedere ca parcul auto al RATB să cuprindă 30% autovehicule ecologice. În acest sens a fost demarată o licitatie prin care vor fi achiziţionate 600 autovehicule, dintre care 400 autobuze Euro 6, 100 troleibuze şi 100 tramvaie, folosind o sursă electrică nepoluantă.

„Am adresat rugamintea ministrului Daniel Constantin de a include Primăria Capitalei în proiectele pe care Ministerul Mediului le va derula în perioada următoare prin AFM, şi anume posibilitatea ca municipalitatea să fie susţinută financiar pentru achiziţionarea unui număr cât mai mare de autobuze electrice, la început 50 sau 100 autobuze. Domnul ministru mi-a spus că ne susţine pentru a avea în Capitală şi autobuze electrice, în afara de cele pe care noi le achiziţionăm deja în acest moment, autobuze Euro 6, troleibuze şi tramvaie”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, după întâlnirea cu ministrul Mediului, Daniel Constantin.

Referitor la dezvoltarea reţelei de piste pentru biciclete, Municipalitatea a obţinut avizul necesar de la Ministerul Mediului pentru Planul de Moblitate Urbana Durabilă, fapt ce va contribui şi la deblocarea proiectului privind construirea celor 100 de km de piste pentru biciclete.

„În ceea ce priveşte intenţia noastră de a transforma bicicleta nu doar în mijloc de agrement, ci şi intr-un mijloc de transport în comun, acest program va fi aprobat în prima şedinţă a CGMB şi prevede, printre alte obiective, şi construirea a 100 de km de piste de biciclişti. Odată cu aceste obiective, se vor construi şi staţii de bike-sharing, de unde cei interesaţi pot sa împrumute o bicicletă pentru a o folosi până în zona în care au treabă, fără a trebui să se mai întoarcă în locul din care au preluat acea bicicletă”, a adăugat Gabriela Firea.

În ceea ce priveşte construirea de perdele forestiere, care să contribuie la reducerea poluării, acest proiect va fi realizat prin susţinerea tehnică şi financiară a Ministerului Mediului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...