Advertisement

leasing financiar
Home Administrare flote Asigurări Asirom şi membrii conducerii, amendaţi de ASF cu 280.000 de lei

Asirom şi membrii conducerii, amendaţi de ASF cu 280.000 de lei

După un control inopinat efectuat de către ASF la Asirom Vienna Insurance Group, în perioada 5 septembrie – 17 noiembrie 2016, au fost aplicate amenzi totale de 280.000 de lei, fiind dispuse şi o serie de măsuri corective.Potrivit ASF, în principal, tematica controlului a vizat modul în care societatea a instrumentat şi soluţionat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă (RCA) şi CASCO, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună (avizată şi neavizată), precum şi acurateţea şi exactitatea datelor privind dosarele de daună.

În urma analizării rezultatelor controlului inopinat şi a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis:

  • sancţionarea S.C. Asirom Vienna Insurance Group S.A. cu amendă de 200.000 lei, în conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) din Legea nr.237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare;
  • sancţionarea cu amendă de 50.000 de lei a Vicepreşedintelui din Directoratul Asirom, Bregovan Adamovic, responsabil cu daunele până la data de 01.11.2016;
  • sancţionarea cu câte 10.000 de lei a lui Juraj Lelkes, având calitatea de Preşedinte Directorat, a lui Bazon Octavian, având calitatea de director departament daune, precum şi a Danielei Meghea, având calitatea de Vicepreşedinte Directorat, membru al directoratului ce a semnat decizia privind comitetul de analiză şi soluţionare a petiţiilor din cadrul Asirom VIG.

De asemenea, Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societăţii Asirom o serie de măsuri corective pe o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, conform prevederilor legale în vigoare, privind evoluţia dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31.12.2016 şi evoluţia dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menţionată.

În plus, Consiliul ASF a hotărât ca Asirom să întocmească raportul privind riscul propriu şi evaluarea solvabilităţii pentru perioada 2016 – 2018, în conformitate cu prevederile Anexei nr.2 din Norma nr.35/2015 privind cerinţele calitative stabilite de către Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, luând în considerare nivelul riscurilor de rezervă şi operaţional identificat în cadrul acţiunii de control.

Decizia ASF cu privire la rezultatele controlului inopinat poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, fără ca executarea sancţiunilor să fie suspendată pe durata soluţionării contestaţiei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...