Advertisement

Electric Up!
Home Piaţa auto Flotă verde Cât costă încărcarea maşinilor electrice

Cât costă încărcarea maşinilor electrice

OMV a inaugurat prima staţie rapidă pentru alimentarea maşinilor electrice şi hibrid. Pentru clienţii care achiziţionează şi serviciul de spălătorie încărcarea este gratuită, iar pentru cei care doresc să-şi încarce numai autovehiculul ecologic costurile vor fi de 1 leu/kwh. 

Astfel, preţul final pe care un client poate să-l plateasca pentru încărcare va fi cuprins, în medie, între 22 de lei (în cazul bateriilor de 22 kw) şi 36 de lei, pentru acumulatorii din noua generaţie, montaţi pe maşinile aduse în România.

Investiţia s-a ridicat la 30.000 de euro, fiind realizată in incinta benzinăriei din zona Aerogării.

Prin aceste staţii rapide, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în aproximativ 20 de minute, faţă de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

Staţia face parte dintr-un proiect-pilot derulat de OMV Petrom şi Electrica SA, care va cuprinde şase puncte rapide de încărcare ce vor fi inaugurate în decursul acestui an. Patru puncte de încărcare vor fi situate în benzinăriile OMV din bulevardele Aerogării, Corneliu Coposu, Titan şi Iuliu Maniu, iar două la sediile celor două companii.

Directorul comercial al companiei Electrica, Ramiro Angelescu, a punctat faptul că România urmează tendinţa la nivel european de a dezvolta infrastructuri de alimentare a maşinilor electrice.

„Fiind un proiect-pilot, acesta este, practic, şi un mesaj pentru cei care vor să folosească această tehnologie. Va trebui să existe o perioadă de analiză a acestui proiect. Tendinţa la nivel european este de a exista asemenea infrastructuri şi acelaşi lucru se va întâmpla şi în România. Și noi privim cu optimism către viitor şi ne dorim să dezvoltăm astfel de staţii, dar trebuie validat mai întâi modelul tehnic şi economic al unui astfel de proiect-pilot”, a spus Angelescu.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...