Peste 100 de maşini Dacia Logan, în flota IGPR

Inspectoratul General al Poliţiei Române - IGPR a recepţionat peste 100 de autoturisme Dacia Logan, din totalul de aproximativ 560 de autospeciale cumpărate pentru Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră.Maşinile au fost achiziţionate din suma de 30 de milioane lei care a suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în luna aprilie, din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

În vederea continuării demersurilor pentru înnoirea parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, până la finalul acestui an se vor mai achiziţiona alte aproximativ 1.300 de autovehicule, autospeciale şi motociclete, în valoare de 120 milioane de lei, destinate structurilor MAI.

„Am preluat parcul auto al ministerului la începutul mandatului undeva la 40% ca grad de dotare şi foarte multe din maşinile folosite de poliţişti şi de jandarmi erau uzate. Eu cred că este un pas important pe care îl facem anul acesta, reuşind să aducem aproximativ 2000 de maşini, nu numai în Poliţie”, a declarat ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.

Aceasta a anunţat că, pe lângă îmbunătăţirea gradului de înzestrare cu mijloace auto şi de protecţie, la nivelul structurilor MAI se vor organiza şi cursuri de perfecţionare în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precum ambulanţele SMURD sau autospecialele Poliţiei Rutiere.

În cadrul programelor de pregătire, cursanţii îşi vor consolida abilităţile necesare conducerii autovehiculelor, punându-se accent pe conducerea preventivă, conducerea sportivă, derapajul controlat, proceduri în caz de accident, frânarea de urgenţă, menţinerea autovehiculului pe traiectoria corectă la viteză crescută.

Programele de pregătire auto vor fi conduse de instructori specializaţi care anterior vor urma cursuri la şcoli de pilotaj auto ale poliţiilor din state UE.

 

 

Adaugati comentariu