Moţiune împotriva ministrului Anti-Autostrăzi

USR, împreună cu PMP şi deputaţii neafiliaţi, a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, intitulată "Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul anti-autostrăzi".Potrivit documentului, parlamentarii îi reproşează ministrului că nu a sprijinit în niciun fel începerea construcţiei la autostrada Târgu Mureş – Iaşi.

“Să începem cu autostrada Târgu Mureş – Iaşi, trecerea Carpaţilor Orientali, care este o legătură vitală pentru economia Moldovei. PSD a reziliat contractul pentru realizarea studiilor geotehnice pentru sectorul Tg. Mureş – Ditrău, cei 100 km din Transilvania ai autostrăzii, deşi contractul avea finanţare din fonduri europene. Ulterior, până în ziua de azi, dle. ministru, nu aţi mai făcut nimic pentru acest proiect. Studiile geotehnice şi proiectarea nu au fost contractate, deşi toată Moldova vă cere să daţi drumul la licitaţii. Ce e mai grav este că dvs., PSD-ul, v-aţi bătut joc de oamenii care au venit de la sute de kilometri să protesteze pentru infrastructură!”, spun semnatarii.

Tot în textul moţiunii se mai arată că, pentru Centura Bucureştiului, licitaţiile trenează, deşi România are sprijinul Băncii Europene de Investiţii şi poate accesa fonduri europene.

“Aveţi o oportunitate nesperată şi de neratat. Banca Europeană de Investiţii a pregătit un studiu excelent în care arată că ambele inele – şi centura existentă şi noul inel de autostradă – sunt necesare pentru a debloca coridorul european Constanţa-Nădlac şi astfel ambele sunt eligibile pentru fonduri europene. oportunitate uriaşă, pe care nu o folosiţi, trenând licitaţia pentru autostrada de centură A0 Nord”, scrie în document.

 

Adaugati comentariu