Pentru transport ilegal de persoane, 49 de autovehicule au fost imobilizate de Poliție

Poliţiştii rutieri au aplicat, săptămâna trecută, 3.342 de sancţiuni contravenţionale în urma unor verificări pentru a depista şoferii care efectuează transport ilegal de persoane, 49 de maşini fiind imobilizate.
transport ilegal

„În zilele de 14 şi 15 iulie, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri şi de investigare a criminalităţii economice au acţionat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în cele două zile, au fost controlate aproape 5.000 de autovehicule”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.342 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 152 pentru nerespectarea prevederilor Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 36 pentru lipsa documentelor de transport, 20 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar alte 42 pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Au fost reţinute 337 de permise de conducere şi 237 de certificate de înmatriculare, iar, în cazul a 49 de autovehicule, a fost dispusă imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru transport ilegal de persoane”, arată sursa citată.

Au fost constatate şi 55 de infracţiuni, 39 fiind la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen Multivan. Un nou capitol

COVID-19. Spania, Portugalia, Olanda intră în zona roşie; Grecia, în zona galbenă

 

Adaugati comentariu