Pe teren solid cu DKV Euro Service

Cu o creștere de aproape 20 de procente, a cifrei de afaceri în România, DKV Euro Service se concentrează în continuare pe dezvoltarea serviciilor și rețelei de parteneri de la noi din țară, dar și pe îmbunătățirea platformei online pentru clienții săi.Cel mai mare furnizor independent de carduri de combustibil din Europa și unul dintre liderii pieței din România, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 232 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 19,5% față de 2015 și peste opt procente peste estimarea inițială a companiei. Din punctul de vedere al portofoliului de clienți, acesta a crescut la noi în țară cu 36 de procente.

Pentru anul curent, estimările cifrei de afaceri sunt de 260 de milioane de euro, foarte multe companii românești de transport fiind implicat în contracte din Comunitatea Europeană. Deja nu mai este nimic neobișnuit să întâlnim camioane înmatriculate la noi în țară care fac curse în Germania, Austria, Franța, Italia etc.

La ora actuală, un deținător de card DKV poate alimenta în peste 65.500 de stații de carburanți din Europa și din Rusia. Numai anul trecut au fost adăugate aproximativ 5.000 de stații de alimentare listei de parteneri ai DKV, iar în România rețeaua partenerilor acestei companii a urcat la 700 de stații (Lukoil, MOL, OMV/Petrom, Oscar Downstream, Gazprom, Socar, Smart Diesel, Aral etc). De asemenea, aceleași carduri sunt utile și pentru alimentările cu AD Blue.

Pe lângă serviciile de alimentare cu carburanți, DKV oferă și servicii de plată a taxelor de drum, a podurilor, tunelurilor etc. Este un instrument extrem de util mai ales atunci când vorbim despre țările care taxează transportul în funcție de kilometri efectuați, nu neapărat cu o sumă fixă pe zi. Un mare câștig al posesorilor de carduri DKV este acela de rambursare a taxelor din carburanți și a TVA-ului plătit la pompă. Astfel,utilizatorii de carduri nu mai trebuie să-și angajeze personal suplimentar doar pentru urmărirea acestor operațiuni deloc simple.

Pentru plata autostrăzilor din Europa, există câteva modele de transpondere care pot plăti automat aceste taxe. Asta înseamnă că vom vedea, deseori, pe camioane instalate mai multe astfel de dispozitive. DKV Euro Service împreună cu Daimler și T-Systems (furnizorul de telefonie mobilă T-Mobile) au început să implementeze un singur aparat care să le înlocuiască, încet-încet, pe toate. Momentan acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic dar se lucrează pentru remedierea impedimentelor.

Pentru 2017 și 2018, DKV Euro Service continuă dezvoltarea pe piața rusă, unde există o cerere mare pentru cardurile de carburant din partea transportatorilor turci și români.

Pe partea de transport ecologic destinat companiilor deținătoare de autovehicule electrice, compania germană a semnat deja parteneriate pentru 5.000 de puncte de încărcare din Germania și această rețea este în extindere. Pentru aceasta există un card special denumit E-Charge Card și, încet-încet, pe măsură ce flotele „verzi” se extind, tot mai multe companii apelează la așa ceva deoarece plata curentului electric este diferită, în funcție de ora la care se face încărcarea, stația sau tipul de încărcător folosit. Dar este un început și are viitor.

 

 

Adaugati comentariu