Pe 25 martie ar putea fi lansate calendarul şi ghidurile pentru Rabla şi Rabla Plus

Calendarul şi ghidurile pentru şapte programe naţionale, din cele 11 ale Ministerului mediului, vor fi lansate în data de 25 martie, a anunţat ministrul Mediului, Daniel Constantin. Printre acestea se numără şi programele Rabla şi Rabla Plus.auto

„Pe data de 25 martie, împreună cu domnul prim-ministru, vom avea un eveniment în care ne propunem să lansăm calendarul şi ghidurile pentru 7 programe naţionale, din cele 11 pe care le avem. La o parte dintre acestea autorităţile publice locale pot fi beneficiari şi pot aplica pentru îmbunătăţirea vieţii comunităţilor pe care le reprezintă. Şi mă refer la programul Rabla, la programul Rabla Plus, acolo unde putem să dublăm prima pentru maşinile electrice”, a explicat Daniel Constantin.

Acesta a precizat că, în prezent, la Ministerul Mediului se lucrează la rezolvarea unor proceduri de infringement existente pe zona de deşeuri şi de poluare.

„Preocupările pe care le avem la Ministerul Mediului sunt pentru a rezolva foarte multe proceduri de infringement pe care le avem, în special pe două zone, respectiv pe zona de deşeuri şi zona de poluare. Din acest punct de vedere, cred că acest ajutor pe care încercăm să-l dăm cetăţenilor care vor să cumpere maşini electrice,
dublarea sumelor care au fost disponibile anul trecut şi mărirea numărului de potenţiali beneficiari, de la 40 câţi au fost în 2016 la 1.000 de posibili beneficiari, cred că vor îmbunătăţi un mediu din ce în mai poluat”, a conchis ministrul Mediului.

Programele vor fi finantate din bugetul Administratiei Fondului de Mediu şi din sumele acumulate la Ministerul Finanţelor din certificatele de emisii de CO2, valoarea acestora fiind de 1 miliard de lei.

 

 

Adaugati comentariu