Patru ţări au încălcat normelor UE privind permisele de conducere

Comisia Europeană a decis să trimită Croaţia, Olanda, Portugalia şi Suedia în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au transpus în mod corect normele privind permisele de conducere.
ASF

Potrivit Comisiei, Olanda nu pus în aplicare în mod corect perioadele armonizate de valabilitate a permiselor; Portugalia nu a reuşit să asigure faptul că o persoană deţine un singur permis; iar Suedia nu a transpus în mod corect cerinţele privind aptitudinile din punct de vedere medical, în special în ceea ce priveşte conducătorii auto care sunt dependenţi de alcool.

În plus, Comisia Europeană a decis să trimită Croaţia în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neconectarea la reţeaua UE a permiselor de conducere („RESPER”), astfel cum se prevede în Directiva 2006/126/CE.

RESPER poate ajuta statele membre să coopereze între ele şi să se asigure că permisele sunt eliberate în conformitate cu normele UE. Schimbul de informaţii prin intermediul RESPER ar fi trebuit să înceapă la 19 ianuarie 2013. Comisia a iniţiat aceste proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în octombrie 2015 şi a trimis un aviz motivat statelor membre în cauză în iunie 2016. Deoarece încă nu au îndeplinit obligaţiile care le revin în temeiul Directivei 2006/126/CE, Comisia a decis să înainteze cazurile Curţii.

 

Adaugati comentariu